Frugttræer, der vil vokse i North West Kansas

September 12

Frugttræer, der vil vokse i North West Kansas

Næsten alle nordvestlige Kansas ligger i USDA plante hårdførhed Zone 5b. Det betyder, at Vintertemperaturen kan falde til omkring-15 grader F. Nogle subtropiske og eksotiske frugter ikke vil tolerere lave temperaturer. Dog vokse selv sorter såsom citrus og avocado vil i beholdere bringes indendørs når temperaturen falder. Hvis du foretrækker at dyrke udendørs, passer flere frugt-træsorter til Northwest Kansas klima.

Blommer

Mange blomme sorter, såsom damson og Stanley selvstændige frugtsætning, hvilket gør dem et godt valg til mindre nordvestlige Kansas haver. Nogle arter, der trives i Kansas klima, såsom Ozark premier, bluefire og methley, kræver imidlertid andre træer til bestøvning. Høst blommer fra midten af juli til midten af September, efter Kansas State University. Som med mange Kansas afgrøder, anbefales vind beskyttelse for blommer. Plante blommer i nærheden af hegn eller bygninger, men passe på ikke for at skygge træet helt, efter universitetet.

Apple

Æbler er en af de mest almindeligt dyrkede frugttræer i nordvestlige Kansas. Populære sorter i Kansas omfatter lodi, prima, galla og Ozark guld. Æbletræer er ikke selvbestøvende og kræver flere nærliggende træer til pålideligt producere frugt. Dog vil ikke frø-vokset æbletræer som regel slå frugt indtil mindst 6 år efter udplantning, ifølge Kansas State University. I Kansas, er de fleste æbler høstet fra midten af August til slutningen af September. Sorten sommer lodi er plukket i juni og juli, med flere arter passer en oktober høst.

Kirsebær

Kirsebær tærte montmorency og den søde gule glas, vokse godt i nordvestlige Kansas haver. Tærte sorter tendens til at være mere hårdføre end søde typer, selvom gule glas betragtes som den mest modstandsdygtige søde arter. Genetiske dværg sorter såsom meteor og Nordstjernen er egnet til hjemmet haver. Dværg arter er nyttige, fordi de kan dækkes for at undgå fugle forbrugende frugt. Dette er et fælles problem med kirsebærtræer, ifølge Binghampton Universitet. De fleste kirsebær sorter vokser bedst med flere træer i det samme område til bestøvning.

Pærer

Saftige pærer er en favorit afgrøde i nordvestlige Kansas. Fælles sorter omfatter moonglow, Hertuginden, seckel og magness. Kansas pære høst starter i midten af August og slutter i slutningen af September. Pæretræer foretrækker let sur jord omkring 6.0 til 6.5 ph. Mange jord områder i vestlige Kansas regioner er basisk, ifølge Kansas State University. Justere jord med landbrugs svovl som kræves til at sænke pH.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com