Indre dele af en blomst

May 15

Det meste af tiden, vi kun mærke de farverige, prangende dele af blomster-- og det er bare hvad naturen har tænkt. Blomster er brugt til at tiltrække fugle og insekt bestøvere, således at anlægget kan gengive--så blomster skal være højt for at få bemærket! Men indvendigt dele af en blomst er lige så fascinerende, når du tager et nærmere kig.

Blomster

De strukturer, vi kalder blomster er lavet af eksterne og interne dele. Bloster, eller ydre del af en blomst, er sammensat af blomsterbægeret (en ring af bægerbladene--normalt grøn, leaf-lignende strukturer, der beskytter de indvendige dele af blomsten) og corolla eller "krone," af kronblade (de hvide eller lyse-farvede dele af blomsten, der skal tiltrække befrugtere). Inde kronblade er de interne mandlige og kvindelige reproduktive dele af en blomst: støvdragere og de hunlige befrugtningsorganer.

Støvdragere

De mandlige reproduktive strukturer kaldes støvdragerne, og er sammensat af støvknapper og filamenter. Støvknapperne er de hævede dele i slutningen af filamenter, eller stilke, der understøtter dem, og de indeholder pollen, som bruges i reproduktion. Tiltrukket af kronblade, bestøvere besøg blomster og når de lander, pollen korn knyttet til støvknapperne smitte af på deres fødder og andre organ strukturer, at blive båret væk til den næste blomst, således "bestøvende" det. Mandlige reproduktive strukturer er ofte let genkendelige i midten af blomster som lyse gule stilke stikker op.

Griflen

Den kvindelige del af en blomst er normalt mindre prangende og kaldes de hunlige befrugtningsorganer. Støvvejene er sammensat af en pæreformet frugtknuden i bunden, som vokslys op i en slank stil, og derefter åbner op i stigmatiseringen. Stigmatiseringen er site på som bestøvere som bier deponere pollen fra mandlige flower dele, dermed befrugtende æggestokken og forårsager en frugt at udvikle.

Dele

Blomster er undertiden klassificeret baseret på tilstedeværelsen eller fraværet af deres fire grundlæggende dele: bæger, krone, støvdragere og støvveje. "Komplet" blomsterne har alle de dele, der er nævnt ovenfor; "ufuldstændig" blomster mangler mindst en af dem. Hvis en blomst har både støvdragere og støvveje, kaldes det "perfekte"; Hvis det mangler den ene eller den anden, er det "ufuldkommen." "Apetalous" blomster mangler kronblade og "nøgne" blomsterne har hverken kronblade eller bægerblade. "Staminate" blomsterne har kun støvdragere og "hunblomstre" blomster kun støvveje.

Symmetri

Blomster er også kategoriseret efter symmetri - eller mangel på samme - af deres dele. "Almindelige" (også kaldet "actinomorphic") blomster kan være skåret i fire dele, alle ser det samme. "Uregelmæssige" ("zygomorphic") blomster er ikke anbragt symmetrisk. Der er tre typer af uregelmæssige blomster: "Papilionaceous" blomster har fem kronblade af tre forskellige typer (eksempel: ærteblomst); "labiate" blomsterne har kronblade, der er smeltet sammen til rør opdelt i en tre-plus-to arrangement (eksempel: snapdragon); "orchidaceous" blomsterne har tre øverste bægerblade og tre sammenvoksede kronblade danner en "læbe" (eksempel: orchid).


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com