Plante sikkerhed emner

October 20

De fleste planter er helt sikkert at spise, men nogle er ikke, så det er godt at sætte dig selv med alle de planter---fejlsikret og usikret---i dit nabolag, i nærliggende skov og vilde områder, og i din egen baghave eller hjem. Spis ikke noget anlæg, medmindre du helt ved, hvad det er. Det samme gælder for at gøre lægemidler såsom tinkturer og salver fra vilde planter. Hvis du lærer dig selv og dine børn hvad man skal undgå, kan du potentielt spare dig selv en tur på skadestuen, eller værre.

Historie

Vores forfædre var nødt til at stole på planter til mange livsnødvendige formål. Fra træer, der leveret træ til boliger, til planter, der gav stof og reb, mad og medicin, har planter altid været en integreret del af dagligdagen. Vi fortsætter med at stole på planter i dag, men de fleste af os er ikke så vidende om dem som vores oldeforældre var. En lille smule af viden kan forhindre en stor nød.

Ting at være opmærksom på

Visse kemikalier i planter kan reagere negativt med det menneskelige legeme og er betragtet som "gift." Nogle giftige planter påvirker hele kroppen når de er spist, mens andre, såsom gift eg og vedbend, forårsage udslæt og andre eksterne problemer når de kontakter huden. Ifølge Oregon gift Center er 50 procent af folk, der er berørt af giftstoffer småbørn. Ældre er dem, der oftest dør på grund af giftstoffer.

En kort liste over giftige planter

Fra amaryllis til blåregn falder mange planter ind under kategorien "meget farlig". De mere almindelige planter du har i dit hjem eller i nabolaget omfatter anemone, bird of paradise, ranunkler, caladium, cyclamen, daphne, delphinium, hyldebær, Fingerbøl, holly, hyacint, hortensia, jonquil, enebær, liljekonval, lobelia, mistelten, formiddag herlighed, oleander, peony, periwinkle, gift eg, Valmue (undtagen Californien), ranunculus, vinca, vand Skarntyde, pastinak og Taks. Denne liste er ikke komplet, og andre giftige planter kan findes i din stat eller county.

Vilde urter og Edibles

Vær meget forsigtig, hvis du indsamle vilde planter for enten mad eller medicin. For eksempel, ser blade af poison hemlock meget gerne at i vilde gulerødder. For at være på den sikre side, spise aldrig nogen vilde svampe, selv om de ligner præcis typen du køber på købmand. Dit community college eller voksen uddannelsescenter kan tilbyde "vilde plante gåture," hvor ekspert fører dig på en ekspedition gennem en nærliggende skov. Hold øje med meddelelser om disse i avis og tegn op for én. Tage børnene! De vil nyde læring om den store udendørs.

Førstehjælp for forgiftning

Hvis den berørte person ikke trækker vejret, ringe 911. Regionale Poison-centre findes på tværs af USA. Kalde 1-800-222-1222 øjeblikkelig hjælp til alle mistanke om forgiftning. Denne service er tilgængelig 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Vigtigst, bevare roen. Fremkald ikke opkastning ved hjælp af hjem retsmidler som saltvand eller rå æg; Doing kan så forværre situationen. Afhængige af fagfolk, der er eksperter i at behandle tilfælde af mistanke om forgiftning og forsinker ikke for at tilkalde hjælp.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com