Om fladt tag bygning

November 15

Om fladt tag bygning

Flade tage kan findes på de fleste store kommercielle bygninger, og på nogle boliger, så godt. Flade tage er langt mere udbredt i tørt klima og relativt sjældne på boligbyggeri i fugtigere klima, fordi den vigtigste udfordring for et fladt tag design er vand ophobning og udsivning. Flade tage give bygninger en meget skarp og minimalistisk look, og er langt mere almindelige på modernistiske stilarter.

Materialer

Flade tage er effektiv på kommercielle bygninger, delvis fordi ressourcerne af kommercielle bygherrer tillader dem at bruge store summer på de vandtæt liner, der er afgørende for effektiv flad tagdækning. Disse liner, som regel lavet af gummi, der anvendes over hele overfladen af et fladt tag i så få stykker som muligt, med de nødvendige leddene mellem stykker er godt forseglet med tjære.

Applikationer

Flade tage er hovedsagelig findes på store kommercielle bygninger på grund af upraktiske at sætte toppede tagene på sådanne store bygninger. Flade tage også tillade en fyldigere udnyttelse af indvendige rum, fordi der er ingen toppede loftsrum rum der bliver lavere og lavere som du nærmer dig siderne af bygningen. Når lethed og hurtighed i byggeri er mere af en betragtning end lav pris og æstetik, giver flade tage generelt mening.

Designovervejelser

Det tyvende århundredes modernister, som Mies van der Rohe, ofte udnyttet flade tage i deres designs som led i deres forsøg på at slippe fortiden og rakte en skrabet ned og minimalistisk arkitektur. Den samme toppede tagene og bred tagskægget at charme elskere af gamle arkitektur irriteret modernistiske designere, og de så flade tage som et redskab i deres indsats for at afvise arkaisk arkitektur og start forfra. Nogle af disse designs resulterede i fed minimalistisk bygninger, mens andre mislykkedes både æstetisk og praktisk.

Fordele

End bekostning af materialer såsom vandtæt liners, er flade tage billigere at konstruere på grund af enkelheden i deres design. De passer godt sammen med de moderne teknikker til masseproduktion og hurtig montage, der er almindelige i moderne kommerciel arkitektur. De giver også en nem adgang til basen for tagterrasse med infrastruktur, såsom udluftning, aircondition og varmeanlæg. Flade tage er også nyttige områder til montering af energibesparende enheder, såsom solpaneler og passive varmt vand paneler.

Ulemper

Den største ulempe ved et fladt tag er risikoen for udsivning. I områder med kraftige snefald øge flade tage også faren for kollaps på grund af vægten af sneen, der ophober sig oven på dem. Flade tage egner ikke sig til opførelsen af store tagudhæng, så væggene har tendens til at være mere underlagt vejr skader og slid.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com