Hvordan man kan reducere creosot, når du brænder træ

November 30

Hvordan man kan reducere creosot, når du brænder træ

Ophobning creosot i din skorsten er et direkte resultat af brændende træ. Men som brænde forbrænder og smolders, ikke alt er helt brændt. Små bidder af uforbrændt partikler og gasser er frigivet. Mens de rejser gennem skorstenen, de cool og kombinere med vanddamp. Dette udgør en tar-lignende materiale, der klæber til siderne af skorstenen og gradvist tykkere. Creosot, selv er yderst brandfarlige og kan antænde ved temperaturer så lave som 100 F. Det er således bydende nødvendigt, at du gør dit bedste for at forhindre dannelsen af creosot.

Instruktioner

•Split dit brænde og stak det i et cross-hatch mønster, så det vil tørre mere effektivt. Mindre fugt bevaret i skoven, jo bedre det vil brænde, hvilket også betyder reduceret creosot. Du bør også omfatte brænde for at forhindre det i at blive gennemblødt i regn eller sne.

•Tillad mindst tre måneder for dit brænde til sæsonen. Dette vil give træet meget brug for tid til at tabe sin naturlige vandindhold. Hvis det er muligt, Tillad op til 12 måneder for træ til helt sæson. Krydret træ brænder varmere, som er nødvendige for at begrænse creosot produktion.

•Sustain en temperatur på mindst 250 F i din flue. Det betyder, at når du bygge en brand med træ, skal du holde den brændende varme på alle tidspunkter. Lad ikke ilden til at ulme eller alvorligt dæmpe ilden natten over. Lav flue temperaturer avle creosot.

•Tillad en varm brand til at brænde i ca 45 minutter to gange om dagen. For at gøre dette, skal du åbne spjæld og ventilationskanaler på dit komfur, ovn eller pejs til at tillade mere luft at strømme til det bål. Med tilstrømningen af luft, vil ilden brænde varmere. Den ekstra varme vil samtidig hjælpe brænde væk creosot indskud og reducere yderligere creosot produktion.

•Insulate din skorsten eller stovepipe både inde i bygningen og udenfor. Kolde skorstene eller stovepipes vil forårsage gasser og partikler frigives ved brand afkøles hurtigere, hvilket igen skaber et miljø, der er mere modtagelige for dannelsen af creosot.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com