Kæmpe edderkop planter

December 5

Kæmpe edderkop planter

Kæmpe edderkop plante (Cleome hassleriana eller Cleome spinosa) er en tropisk etårig plante, som blomster fra sommer til den første frost. Det kan bruges i grænser, i store beholdere og plante senge som en baggrund plante eller blandet med unge buske. Du kan forme spider plante der passer til din have behov. For høj, slank planter, fjerne sidegrene; for kortere, fyldigere planter, fjerne den centrale bud for at tilskynde til side forgrening.

Distribution & levested

Kæmpe edderkop planter stammer fra Sydamerika. Du kan finde dem fra det sydlige Brasilien, Paraguay og Uruguay og i Argentina. De har blevet naturaliseret i det sydøstlige USA og nogle dele af Midtvesten, som Illinois. For re såning formål, de vokser bedst i USDA plante hårdførhed zoner 8-11, men også kan være dyrket som en bud anlægget i zoner 4 til 7. De spire op i forstyrrede områder, ligesom vejsider og bredden af søer og floder.

Karakteristika

Kæmpe edderkop planter kan vokse op til 6 fod høje. De har lys grøn, stive stængler dækket af små hår, der understøtter grønne blade og en klynge af duftende hvid, pink eller lavendel blomster i toppen. Hvert blad har også korte hår på begge sider, at give blade en offensiv duft. Bladene også indeholder fem bladelike foldere 5 til 6 inches lang og er en medium til mørkegrøn farve inderlår. Hver blomst indeholder fire kronblade, der måler 1-2 inches lang og er knyttet til 2 til 3 tommer lange støvdragere. Nogle sorter fade undertiden til hvid, inden for en dag efter blomstrer. Seedpods omgiver blomsterne og bliver brune før opdeling åben til at frigive frø inden for.

Lys, jord & vand

Denne plante foretrækker fuld soleksponering men vil tåle let skygge, især i varme klimaer. Det gør godt i de fleste jordtyper, med undtagelse af konstant fugtig jord, men trives i frugtbare og veldrænet jord. Kun er moderat, ensartet vanding påkrævet, i løbet af vækstsæsonen, og når edderkop blomsten er tør. Ældre kæmpe edderkop anlæg kan tåle nogle tørke.

Interessante fakta

Kæmpe edderkop plante kan forveksles med en marihuana planten (Cannabis spp.), som det ligne det før dens blomster udvikler. Spider blomster tiltrækker sommerfugle. Fugle kan også lide at spise frøene og kolibrier elsker nektar. Disse blomster er ikke generet af mange skadedyr eller sygdomme, men gartnere bør være på udkig efter whiteflies, bladlus, spider mider og eventuelle tegn på mug eller rust.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com