Hvilken slags gødning for Papaya?

December 11

Hvilken slags gødning for Papaya?

Papaya er en favorit tropiske frugter for mange mennesker, der forkæle i frugt bløde vitamin-pakket orange kød. Der er to kendte typer af papaya: mexicansk og Hawaii. Selv om de adskiller sig lidt i udseende, deler hver plante specifikke gødning og jord krav, som novice gartnere skal forstå, for at deres træer til både overleve og give en tilfredsstillende høst.

Gødning

De fleste kommercielle gødninger er fint for enten papaya type, men hvis din jord pH læsning er 5.5, et program af kalk reducerer jord syre samt giver calcium, som hjælper med at sikre, at planten vokser passende. Hvis du ikke har adgang til kalk i dit område, en rimelig erstatning af Dolomit, der giver spirende planter magnesium og calcium bør være forblandet med løs jord før den føjes til plantens base. Bemærk, at all-in-one gødning blandinger ikke er nødvendigt, da papaya frø indeholder nødvendige vitale næringsstoffer, der er fremstillet af frø, selv.

Applikationer

Gødning skal anvendes om de første 90 dage af anlægget papaya vækstperioden. Gødningen skal være af sorten langsom-releasing, langsomt brændende for ikke at uheld "koge" plantens sarte rodsystemer under jorden. En lille mængde — omkring en halv en ounce af denne type gødning er anbefalet af agerdyrkere ved University of Hawaii — er alle, der har behov for. For de følgende seks uger efter den 90-dages periode, bør så vidt 6 ounce tilføjet ugentligt til planterne.

Hvad ikke at gøre

Begge typer af papaya kræver masser af sol og foretrækker at forblive ud af stærk vind strømninger. Selvom du kan vokse papaya i skyggen, vil den resulterende papaya smag kedelig, siden tab af sollys tendens til at under producere plantens fytokemikalier, der er ansvarlige for frugt kendte smag. Også, trods lidt frost-resistente, papaya planter fordel ordentlig dækning når temperaturer svinde.

Jord hjælper

Den rigtige gødning vil ikke helt sikkert bidrage til dyrkning af papaya planter, medmindre de er plantet i den korrekte jordtype. Normalt er de fleste typer af jord dyrke enten type anlæg, men plantning området skal være veldrænet, ellers destruktive plantesygdomme fra stillestående vand kan og normalt vil udvikle. Undgå områder med for meget ler eller lava-baseret jord eller gødning vil ikke hjælpe, fordi jorden bliver for sure.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com