Jerusalem opstandelse planter

December 13

Jerusalem opstandelse planter

Denne bemærkelsesværdige lille plante er en souvenir grundpille for besøgende til Israel. En fordringsløs klynge af tørre kviste, anlægget opstandelse (Anastatica hierochuntica), solgt i turistbutikker på populære websteder som Jerusalem og Betlehem, gennemgår en overraskende transformation når det udsættes for vand. De tilsyneladende døde kviste strække ud, bladene folde og en lille levende plante sidder jauntily i sin skål, venter på at gentage ydeevne. Det er også kendt som rose of Jericho eller Jericho rose, Marys blomst og Marys hånd.

Historie

Opstandelse planten er hjemmehørende i tørre områder af Mellemøsten, herunder Saharaørkenen og Negev-ørkenen. Det er blevet bragt tilbage til andre områder af verden af besøgende og er blevet fejret for sin tilsyneladende mirakuløse opførsel i generationer. I "Havearbejde med bibelske planter: håndbog for the hjem gartner," forfatteren Wilma Roberts James theorizes at anlægget opstandelse er "bukkene bjergene før vinden... som en rullende ting før hvirvelvind", der er nævnt i Esajas 17:13.

Beskrivelse

Opstandelse anlægget er et medlem af familien sennep, og når de læderagtige blade er hejst de er ovale og har ikke lapper. Bladene er dog rynket og rynket langs kanterne, giver planten et tæt, nogle gange bregne-lignende udseende. Bladene vokser langs korte, twiggy filialer. Blomsterne er bittesmå, hvid med gule støvdragere, og er ofte omgivet af behårede dækblade. I perioder med tørke krøller opstandelse planten i sig selv i en rund bold, med beskyttende grene danner et bur omkring de mere sarte blade.

Cryptobiosis

Handlingen at gå ind i en tilstand, hvor tegn på liv er ikke længere til stede kaldes cryptobiosis. Opstandelse plante kan gennemgå denne proces mange gange, og processen er knyttet til tilstedeværelsen af trehalose, en sukker, der relateret til glukose. Trehalose er til stede i andre organismer, som angiver cryptobiosis, ligesom vand bjørne (Biogeografi) og nogle mosser. Trehalose er ikke fundet i pattedyr.

Formering

Frø bælg af anlægget opstandelse forblive lukket indtil regntiden. Når tilstrækkeligt vand er tilgængelige, anlægget unfurls og frø bælg åbne, sprede frøene. Frøene kan forblive sovende i år, eller de kan spire i timer, hvis der er ledige fugt. Nogle frø kan begynde vokser selv når stadig på moderplanten. Hvis planten er hjemstedsfordrevne i den tørre sæson, kan det blive blæst om ligesom en tumbleweed, men frøet bælg ikke vil åben indtil udsat for regn eller en anden kilde til vand.

Amerikanske opstandelse planter

En nord- og mellemamerikanske plante med tilsvarende cryptobiotic egenskaber, Jerikos Rose, er også kendt som den opstandelse plante. Men denne lille plante ligner en enebær, med skællet grene og blade. Det blomst ikke og formerer sig via sporer, frø ikke som Anastatica hierochuntica. Det faktum, at denne plante ikke vokser i Mellemøsten har ikke stoppet det fra sælges som Jericho steg.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com