Kan jeg bruge en Gel plet Over en olie plet?

January 7

Kan jeg bruge en Gel plet Over en olie plet?

Gel pletter er nem at styre, og i modsætning til gennemtrængende træ pletter, de kan bruges på ikke-træbaserede overflader som glasfiber og metal. Anvende en gel plet over en olie plet er ikke noget problem, så længe olie pletten er tørret. De fleste gel pletter er oliebaserede, så de er meget kompatible med oliebaserede pletter og kan være færdig med de fleste typer lak for gode udseende og holdbarhed.

Gel pletten anvendelser

Fordi de er tykke, med en konsistens ligesom mayonnaise, er gel pletter nemme at arbejde med på lodrette flader som døre og paneler. Gel pletten kan også bruges som en faux glasur til antik eller giver karakter til møbler og kabinetter, og kan bruges med en træ-graining værktøj til at opnå en faux træ korn virkning på ikke-træbaserede overflader, ifølge Susan Brimo-Cox, skrive i januar/februar 2004 udstedelse af PaintPRO Magazine.

Overvejelser

Nogle Træsektoren og malere synes at gel pletten kan tilsløre eller "mudret" trim fordi det ikke trænge igennem, men snarere frakker, overfladen. Ligesom alle semi-gennemsigtige pletter giver det også den underliggende farve at skinne igennem. Træ, der allerede er blevet farvet med olie pletten kan være mørkere, og den underliggende farve vil påvirke gel pletten farve. Kan du eksperimentere med udtynding gel pletten med mineralske spiritus til en mere gennemsigtig look. Læs etiketten retninger; ikke alle gel pletter kan fortyndes. Hvis det overhovedet er muligt, eksperimentere med hvordan du fortynde gel pletten, og hvor længe du forlader det på før tørre det ud. Jo længere bliver det på overfladen før du aftørre overskydende, de mere mættede den endelige farve vil være.

Forberedelse og efterbehandling

Træet skal være let slebet og ren før du anvender gel pletten. Hvis den tidligere oliebaserede pletten var lakeret eller lakeret, bruge en slibning svamp eller 120-sandkorn sandpapir til helt kedelig overflade. Siden gel pletten frakker i stedet for at trænge ind, det skal anvendes til en kedelig overflade, så det ikke vil overholde og skræl eller Skrab.

Når det har tørret for omkring otte timer, kan du beskytte det med en klar sealer eller lak. Bemærk at tørretid afhænger af mange variabler, herunder temperatur og luftfugtighed. Meget cool, eller meget fugtigt, betingelser, kan pletten tage 24 timer eller mere tørre fuldstændigt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com