Hvad blomsterløg kan være plantet i foråret & sommer at komme op i efteråret?

January 7

Hvad blomsterløg kan være plantet i foråret & sommer at komme op i efteråret?

Folk tænker normalt på efterår tid til at plante løg, men du kan også plante blomsterløg i foråret eller forsommeren. De fleste af disse pære blomster vil blomstre i sommeren og fortsætte blomstrende ind i efteråret. I køligere områder skal gartnere grave knolde af nogle af disse blomster før den første frost, gemme dem inde og genplante dem i foråret. Andre er hårdføre nok til over vinter udenfor. Sent blomstrende pære blomster omfatter liljer, cannas, gladiolas, georginer, begonier og prangende crocus.

Liljer

Liljer (Lilium spp.) er stor, smuk og nem at dyrke. Liljer vokse i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 through10 og kommer i 80 arter og hundredvis af kultivarer. Deres farver spænder fra hvid og pastel pink til levende røde og appelsiner. Deres højde varierer fra 2 til 8 fod. Taller liljer skal satset og beskyttet mod vinden. De fleste liljer kræver fuld sol, selvom nogle sorter vil tolerere halvskygge. Tiger liljer (Lilium lancifolium) kan bære sygdommen, så de skal plantes en afstand fra andre liljer. De vokser i USDA zoner 3 til 9. Swamp liljer (Crinum americanum) trives i USDA zoner 7 til 11. De kan vokse i stillestående vand og har en behagelig duft.

Cannas

Cannas (Canna generalis) kommer i mere end 60 sorter med forskellige farver. Deres lange blomstrende tid gør dem en favorit, som gør deres store, brede blade og størrelse – de spænder fra 2 til 10 fod høje. Cannas har brug for solen i seks timer eller længere hver dag. De kan være efterladt i jorden i USDA zoner 7 og 8, men i køligere zoner, gartnere skal grave pærer (faktisk jordstængler) i efteråret. Jordstængler bør tørres i et par dage og derefter lagret i organisk materiale i kølige temperaturer om vinteren; de kan blive plantet igen det følgende forår.

Gladiolus

Gladiolus (Gladiolus X hortulanus) er godt elsket for sin lyse farver, flere blomster på hver stilk og størrelse - det vokser fra 1 til 8 fod høj. Fordi det er så højt, skal det være satset. Det gør bedst i fuld sol og er nem at dyrke. Plantet i rækker 3 fødder fra hinanden, gør gladiolus en herlig erklæring i haven. Det er også en populær cut blomst. Gladiolus løg bør gravet før den første frost, tørres og opbevares i organisk materiale, hvor det er cool. Løgene kan være tilbage i jorden i USDA zone 8 eller varmere klimaer.

Andre

Georginer (Dahlia hortensis) kommer i mange forskellige varianter, farver og størrelser, med blomstrer lige fra mindre end 1 tommer til mere end 8 inches lang. De trives i fuld sol til halvskygge. Hardy kun i USDA zoner 8-10, gartnere skal grave løgene i efteråret i køligere klimaer. Prangende krokus (Crocus speciosus) er små, kun 5 til 6 inches høj. Dette er ikke traditionelle krokus der blomstrer tidlig om foråret, men et efterår-blomstrende blomst. Prangende krokus har ingen blade, når de blomstrer i efteråret, men deres blomster er dejlige og kommer i blå, lilla, pink eller hvid. De vokser i fuld sol eller halvskygge og er hårdfør i USDA zoner 4 til 8. Knold begonier (Begonia tuberhybrida) er smukke, men håndtere ikke stress i miljøet, så de skal være beskyttet mod vinden, tørke eller overdreven regn. De vokser som enårige eller stauder i USDA zoner 3 til 10. Gartnere skal grave knoldene i efteråret, medmindre de lever i USDA zoner 9 og 10, hvor de skal dækket med barkflis for beskyttelse.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com