Hvordan adskiller mug fra meldug?

January 19

Vilkår "mug" og "meldug" bruges undertiden synonymt, og undertiden anvendes sammen i samme sætning som "Processer til at fjerne mug og meldug." Mens de kan henvise til den samme type af husholdningernes problem, har de to ord ikke præcis den samme betydning.

Almindelig brug

Til fælles bruges brug, ordene "mug" og "meldug" til at beskrive slimet eller fløjlsagtig svampe vækster i eller uden for hjemmet, undertiden ledsaget af en stærk muggen lugt og varierer i farve fra lys grå til mørk grøn. Der er variationer i brugen, dog. "Meldug" refererer mere almindeligt til vækst sker i et badeværelse eller på tekstiler, mens "mug" mere almindeligt refererer til vækst på andre husstand overflader, ifølge husholdning kanal.

Generelle definitioner

En rapport fra University of Missouri udvidelse beskriver meldug som de "vækst produceret af mug." Med andre ord skimmelsporer selv er mikroskopiske og rejse gennem snavs partikler, men da de obligation med fugt og spire, de begynder at tage form, danner i en uensartet misfarvning kaldet meldug. På den anden side beskriver Federal Emergency Management Agency (FEMA) meldug som "mug i snarlig scene."

Forskelle

FEMA definition falder mest i overensstemmelse med den almindelige brug af begreberne "mug" og "meldug," fordi meldug mere almindeligt beskriver små pletter af mug på en husstand overflade. På den anden side, har skimmel i senere faser haft chancen for at spire og kolonisere, der normalt kræver professionel behandling. Hele bøger er blevet skrevet om farerne ved sort mug, men refererer ingen til det som "sort mug."

Konnotationer

Skimmel og meldug beskriver ikke forskellige typer af sporer, fordi enhver form for skimmel spore kan manifestere sig som en tynd meldug i første omgang. Snarere, betingelserne, der angiver forskellige stadier af udvikling, vækst eller hastende karakter. Mens eksperterne kan variere en smule på de præcise definitioner af hver valgperiode, kan alle skimmelsporer potentielt vokse og kolonisere, så sørg for at behandle alle svampe angreb straks, fra de mest udbredte skimmel til de enkleste meldug.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com