Hvad er det klistrede lag, der holder plante celler sammen?

November 19

Hvad er det klistrede lag, der holder plante celler sammen?

Plante cellevægge er robust, flerlaget strukturer, der tjener en række væsentlige formål. For eksempel, giver de strukturelle styrke og stivhed mens de resterende porøs nok at vand og mineraler kan cirkulere. En vigtig del af cellevæggen er den midterste plade, som hjælper med at holde sammen på tilstødende celler.

Pektiner

Den midterste plade er sammensat af Pektiner. Ligesom cellulose, en anden vigtig cellevæg polymer, er Pektiner lange kæder af sukkermolekyler; men sukker i Pektiner har forskellig struktur, og det giver pektin forskellige egenskaber. I modsætning til cellulose indeholder pektin også forskellige typer af sukker. Mængden af hver type af sukker nuværende hjælper med at bestemme, hvordan "gel-lignende" den resulterende stof vil være. Afhængigt af planten fyldes Pektiner op hvor som helst fra 2 til 35 procent af den samlede cellevæg.

Funktioner

Pektiner findes ikke kun i den midterste plade, men også i et andet lag af cellevæggen kaldes den primære væg. I den midterste plade, men er de vigtige fordi de fungerer som en klæbrig lim mellem tilstødende planteceller. I virkeligheden, er den midterste plade faktisk deles af tilstødende celler. Selv om dens evne til at holde dem sammen er nyttige, skaber det også nogle problemer. Planter, men har fundet en interessant måde at overvinde disse problemer.

Plasmodesmata

Planteceller har brug for at kunne kommunikere med hinanden, ligesom cellerne i kroppen. Deres cellevægge giver strukturelle forstærkning og holde dem sammen, men de også fungere som en barriere for kommunikation. Det er derfor tilstødende celler har ofte kanaler gennem deres cellevægge, kaldet plasmodesmata. Disse små korridorer køre gennem hele cellevæggen, midterste plade inkluderet, og giver mulighed for planterne at overføre molekyler direkte fra én celle til en anden.

Overvejelser

Den midterste plade er faktisk det første lag dannet under plante celledeling. Der serveres også en nyttig funktion i menneskelige madlavning. Pektiner fra den midterste plade og primære væg er vigtige geleringsmidler; marmelade og gelé skylder deres sammenhæng til dels, at tilstedeværelsen af Pektiner i frugten bruges til at gøre dem. Hvis en marmelade er lavet af en frugt, der ikke indeholder en masse pektin, er typisk andre frugter og/eller pulveriseret eller flydende pectin tilføjet til at give den den rette konsistens.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com