Hvad er farerne ved Cedar træ spåner?

January 28

Hvad er farerne ved Cedar træ spåner?

Boligejere kan bruge rød cedar chips og træspåner til at løse en række problemer omkring hjemmet og haven. Hænge cedar chips i poser eller sprede dem i skabene til at frastøde insekter, og bruge dem som barkflis omkring grundlaget for træer og buske. Cedar træ spåner er også et fælles, billig pet bedding. De aromatiske olier, der giver cedertræ sin insekt-afvisende egenskaber og behagelig duft kan dog være farlige for dyr og nogle mennesker. For de fleste mennesker, cedar spåner er ikke farligt, men det kan være nødvendigt at bruge dem med forsigtighed, især omkring små dyr og mennesker med eksisterende allergi eller overfølsomhed.

Cedar astma

Plicatic syre er et irriterende stof fundet i cedertræ og spåner. Mennesker, der udsættes for dette stof i lange perioder kan lider af en tilstand kaldet "cedar astma," som ligner en allergisk reaktion. Desværre, ifølge Davidson College, 50% af patienterne, der er ikke længere udsat for cedar fortsat at vise symptomer. Dette problem forekommer primært i skovbrug og savværk arbejdstagere, men følsomme mennesker og dem, der allerede har åndedrætsbesvær kan ønske at begrænse deres eksponering for cedar flis og barkflis.

Kontakt Dermatitis

Nogle mennesker kan lide af hudproblemer forårsaget af kontakt med cedertræ olie. Tøj gemt i kontakt med cedertræ spåner kan forårsage hudirritation og kløe. Ifølge British Journal of Dermatology, thymoquinone, en stærk hud irriterende fundet i rødt cedertræ, er også en potent allergen. Irritation er mest almindelig hos arbejdstagere, der har regelmæssig eksponering for cedar olie, men det kan forekomme i andre. Mennesker der er tilbøjelige til hud irritation, eksem og andre hudsygdomme kan ønske at undgå cedar spåner eller brug dem sparsomt. Omslutter cedar spåner i en klud eller andre gennemtrængelig taske kan tillade dig at bruge dem som insektbekæmpende uden risiko for kontakt dermatitis.

Animalske toksicitet

Butikker sælger almindeligt cedar træ spåner som kæledyr seng til små pattedyr, fugle og krybdyr. Men dyr begrænset nær eller på disse spåner kan lider af toksiske reaktioner til aromatiske olier. Forskere har knyttet cedar spåner med irritation af hud og luftveje samt abnorm leverfunktion. Meget ung, meget gamle og hårløs dyr er i højere risiko for cedar-relaterede problemer. Hund bed producenter bruger ofte cedar spåner i deres produkter, og nogle husejere bruge høvlspåner som strøelse i birdhouses. Disse dyr kan ikke lider af de samme skadelige virkninger, men, som de ikke er begrænset til området omkring cedertræ.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com