Kan morgenfruer overleve vinteren?

February 7

Kan morgenfruer overleve vinteren?

Morgenfrue er ofte genstand for haven lore, menes at holde både skadedyr og nematoder væk fra boligen og grøntsagsområder. Morgenfruer bruges i disse beplantninger tendens til at være afrikansk eller franske--begge typer har årlige livscyklusser. Selvom sengetøj morgenfruer ikke vil overleve vinteren undtagen i den varmeste af klimaer, har andre medlemmer af slægten Tagetes flerårig livscyklusser. Disse flerårige morgenfruer vil overleve milde vintre og vender tilbage år efter år.

Enårige og flerårige planter

Planter har udviklet en række forskellige strategier til at bevare deres arter gennem vejrliget. Stauder gå ind i en tilstand af suspenderet animation, droppe deres high-vedligeholdelse dele såsom blade og blomster. Sommetider disse planter dør tilbage til jordoverfladen og re spire fra deres rødder og krone, når betingelser forbedre. Enårige, på den anden side har en kort livscyklus--de vokse, modne og reproducere inden for en enkelt vækstsæson. Ofte sengetøj enårige soen selvstændige, hvilket gør dem synes at udstille staude-lignende voksende vaner. Men, de planter, der opstår når betingelserne er rigtige er ikke den samme som forældreplanter.

Sengetøj morgenfruer

To arter dominere verden af sengetøj morgenfruer, T. erecta (afrikansk morgenfrue) og T. Fløjlsblomst (fransk morgenfrue). Franske morgenfruer er små, buskede og kompakte, vokser mindre end 18 inches høj. Afrikanske morgenfruer er betydeligt større morgenfrue planter, nåede op til ca. 3 fod i højde med 5-tommer blomster. En anden gruppe, triploid hybrid morgenfruer, er krydsninger mellem disse to typer. Triploids er sterile, men vil blomstre flere gange i hele sæsonen. De kan ikke selv sår.

Flerårig morgenfruer

Morgenfrue er hjemmehørende i Mexico og Mellemamerika. Flere flerårige former har udviklet sig i disse områder, der er brugt i folkemedicinen og som køkkenurter. T. campanulata (canyon morgenfrue), T. mulleri (skygge-elskende morgenfrue), T. nelsonii (mayaernes morgenfrue) og T. parryi (kalksten-elskende morgenfrue) er fælles seværdigheder i begge deres oprindelige hjem og i hele det sydvestlige USA.

Udvide årlige morgenfruer

Få områder i USA kan opretholde morgenfruer gennem vinteren, men morgenfruer vokset i ekstreme dele af Florida har været kendt for at overvintre. Disse planter har stadig korte livscyklus - de ikke kan forventes at leve væsentligt længere end deres nordlige kolleger selv når taget inde eller rejst i et drivhus. Men hvis du vokse gammeldags sorter af din favorit morgenfrue arter, kan du genplante nye morgenfruer fra den foregående sæsons frø. Rotere morgenfrue beplantninger på en tre-årig tidsplan for de bedste resultater.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com