Klassificering af karplanter

December 10

Klassificering af karplanter

Som alt liv på jorden, planter stammer fra en til vandmiljøet. De tidligste planter at udvikle på land--mosser--havde få tilpasninger, der tillod dem at overleve i et tørt miljø. Som udviklingen skred frem, udviklet planter yderligere tilpasninger, der lade dem kolonisere stadig mere tørre miljøer. En af de vigtigste udviklinger--en vaskulære system, der tillader vand og næringsstoffer for at flytte mellem de rødder og blade – karakteriserer tracheobiontae eller karplanter.

Klubben mos

Klubben mos udgør den ældste opdeling inden for kardiovaskulære plante subkingdom. I løbet af karbon æra var klubben mos almindelige, ofte nå statur af træer. I dag er de fleste arter er uddøde - herunder alle de større klubben mos - og kun omkring 1.000 arter forbliver. Deres enkle vaskulær systemer består af en enkelt vene i hvert blad.

Equisetales

Equisetales også dominerede i kultiden, bidrager sammen med klubben mos til fossilt brændsel butikkerne anvendes i dag. De voksede også højt, men i dag kun de mindre sorter overleve, og kun ca. 25 arter forbliver.

Bregner

Meget mere fortrolige med den gennemsnitlige hiker eller gartner, bregner er en anden gamle division i den kardiovaskulære plante subkingdom, som også dominerede i løbet af karbon æra, hvornår træbregner prydet landskabet og et par arter selv udviklet frø, en anden evolutionært spring fremad for planteriget. Bregner forblev dominerende gennem Mesozoic era, eller alder i dinosaurer. Selv om ingen frø eller træbregner forbliver, befolke omkring 12.000 fern arter jorden i dag. Bregner er den sidste bevarede division i kardiovaskulære anlægget subkingdom at reproducere med sporer.

Nøgenfrøede

Udviklingen af frøene var den næste store udvikling, der hjalp planter indtager tørre levesteder ved at tillade embryonet til forbliver hvilende og beskyttede indtil ideelle betingelser opfordres spiring. Nøgenfrøede også bruge windborne pollen--ikke vand--for at bære mandlige sex celler til kvindelige plantestrukturer. Med frø bregner uddøde, de ældste bevarede frø planter er nøgenfrøede, udsat en gruppe af flere plante divisioner, der producerer frø og woody vækst. Nøgenfrøede omfatter sådanne velkendte planter af nåletræer, ginkgo og de tropiske koglepalmer.

Dækfrøede planter

Blomstrende planter eller dækfrøede er den endelige division i kardiovaskulære plante subkingdom. I dag, er den blomstrende plante division den mest rigelige og forskellige vegetabilske division på jorden, bestående af mere end en kvart million arter. Den blomsterplante division omfatter forskellige arter som græs, egetræer, kaktus og mange vandplanter. Blomstrende planter er forskellige fra deres forgængere fordi de encase deres frø i moderens væv, give dem ekstra beskyttelse og i nogle tilfælde, giver anledning til frø spredning mekanismer såsom frugt eller vindblæste frø. Nogle blomstrende planter producerer farverige, duftende blomster, der tiltrækker bestøvere, der bærer pollen fra plante til plante i bytte for et måltid.

Yderligere klassificering

Ud over den division, kan du fortsætte med klassificering af karplanter i stadig mere smalle klassifikationer eller taxa. For eksempel, hører blomstrende planter til en af to klasser--enkimbladede eller dicots--afhængigt af antallet af blade på fosteret. Ud over division og klasse, er planter grupperet i familier, der deler fælles træk; bælgplanter, pine og rose familier er alle eksempler. Slægten er den endelige klassificering gruppe før artsniveau og omfatter meget nært beslægtede sorter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com