Sådan Beskær vilde roser

February 8

Sådan Beskær vilde roser

Mest dyrkede sorter, rose (Rosa spp.) er hybrider, snarere end de naturlige "arter" roser fundet voksende i naturen. Disse vilde rose arter tendens til at vokse kraftigt, og kræver regelmæssig beskæring til at holde dem i skak. Den bedste tid for beskæring vilde roser er efter de blomstre. Bær handsker ved beskæring, da vilde roser har typisk mange torne.

Vilde roser

En wild rose så fælles det vokser som ukrudt i nogle områder er multiflora, eller rambler, rose (Rosa multiflora). Denne plante vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8, og lejlighedsvis kan vokse uden for dette interval. Det betragtes som en invasiv plante, men kan holdes under kontrol ved at fjerne nye stokke, at spire op i hele vækstsæsonen. Andre arter roser, der vokser vildt, men ikke spredes så hurtigt, kræver mindre alvorlige beskæring. De kan vokse i USDA zoner 2 gennem 11, afhængig af arten.

Beskæring mål

Mest dyrkede roser er podet på en vært rodstok, men vilde roser vokser på deres egne rødder og sende op nye Stokke direkte fra jorden i stedet for en graft union. Når beskæring disse roser, er de overordnede mål at fjerne døde eller syge Stokke og give planten en attraktiv figur. For at tynde det steg klump, fjerne hele stokke på jorden. For at fremme ny vækst eller forme Rosen, skære Stokke på en 45-graders vinkel lige over det sted, hvor en sund blad møder sukkerrør. Bladet valgt bør være voksende udad fra midten af anlægget steg. Hvornår skære blomster eller beskæring stokke, fjerne kun omkring 25 procent af den steg plantehøjde.

Når at beskære

De fleste beskæring for vilde roser bør ske efter plante blomster. Denne beskæring fokuserer på at fjerne uønskede skud og vælge fire til otte stokke, der får lov at vokse og blomstre næste år. Vilde roser, herunder multiflora rose, blomstrer på sidste års træ, så kraftig beskæring i efteråret eller foråret ville fjerne de stokke, der vil producere blomstrer. I efteråret, fjerne tynde vækst og root suckers, der har udviklet sig i løbet af sommeren. I foråret, fjerne kun stokke, der døde i løbet af vinteren.

Beskæring Tips

Bruge et par rene, skarpe sakse eller en beskæring kniv, når du arbejder med roser. Efter beskæring, rådgiver dække cut enderne med beskæring maling eller hvid lim til at forsegle enderne af stokke, University of Illinois forlængelse. Dette hjælper med at forebygge sygdom og insekt angreb, især cane Udvisningshamre. Det er en god forholdsregel at desinficere beskæring værktøjer efter hver brug, for at forhindre spredning af sygdomme blandt planter. Gøre dette ved iblødsætning værktøjerne i en opløsning af 1 del blegemiddel til 3 dele vand i fem minutter. Efter iblødsætning, skyl værktøjer med rent vand og tillade dem at blive tør, før du bruger eller lagring.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com