Hvor hurtigt kan Paperwhites vokse?

February 15

Paperwhites (Narcissus tazetta ssp. papyraceus) er en af de nemmeste løg at vokse indendørs om vinteren. Størstedelen af paperwhites er vokset i Israel, hvor de derefter tørret og leveret til USA inden vinteren. Pæren indeholder alle de næringsstoffer, der kræves til at blomstre, og i modsætning til tulipaner eller andre pærer, der er almindeligt tvang, en paperwhite pære kræver ingen nedkøling før pottemuld. Måske den største fordel af paperwhite er hastigheden af dens vækst: op til 2 inches per dag.

At vælge sunde pærer

Paperwhites kan gå fra hvilende pære til at blomstre i 2 til 6 uger, hvis en række betingelser er til stede. Vælge fast, sund pærer er det første skridt, så er det bedre at købe pærer, som du kan se og føle, i stedet for dem, der er boxed. Vælg store løg, hvis det er muligt, for disse vil give to eller flere blomstre stilke. Pærer, der har forskydninger--det er en vigtigste pære med en eller flere små pærer knyttet--også producere mere blomster.

Vækstrate er forskellig med sort

Nogle sorter af paperwhites vokse hurtigere end andre. "Ziva" og "Gallilee" er mest almindeligt sælges paperwhites med god grund: begge vokse pålideligt og producerer normalt blomstrer i 2 til 6 uger. "Grand Soleil d'Or" kan tage så lang tid som 8 uger til at blomstre, men dens lyse guld farve og mindre overvældende duft er en dejlig forandring fra den hvide, stærkt duftende paperwhites, der er mere almindeligt tilgængelige.

Vækstbetingelser

Hvordan paperwhites dyrkes spiller en væsentlig rolle i den hastighed, hvormed de producerer blomster. Varm dagtimerne betingelser (70 grader Fahrenheit) og stærk sollys producere den hurtigste vækst, især hvis natten temperaturer ikke dukkert under 60 grader. Korrekt vanding er lige så vigtigt. Uanset om de er pottet i jord eller småsten, vil paperwhites rådne hvis pærer er for vådt. Dem potteplanter i containere uden afløbshuller er mest udsatte for over vanding. At holde pærer for tør, eller ujævnt vandes, også har en negativ indvirkning på væksten.

Længde af lagring

Havecentre sælger normalt paperwhites mellem September og slutningen af januar eller begyndelsen af februar. Når du har købt, kan pærer opbevares på et køligt og tørt sted indtil tidlig vinter, hvis det ønskes. Disse plantet tidligere i sæsonen, i efteråret, tage længere tid at blomstre end dem plantet senere. Paperwhites plantet i februar, for eksempel, kan blomstre i to uger, og ofte på en kortere højde end disse plantet tidligere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com