Hvad er levetiden for en ahorn træ?

February 24

Med løv farverne spænder fra gul til rød og størrelser fra høj til at korte, ahorn træ omfatter en række forskellige arter og sorter spænder over store dele af Canada og USA værdsat som både landskab og accent træ, ahorns levetid afhænger af en række faktorer.

Levetid

Træet røde ahorn (Acer rubrum) lever gennemsnitligt 130 år men kan overleve så længe som 300 år. Sølv ahorn (A. saccarinum) lever gennemsnitligt 100 år, undertiden strække til 125. Sukker ahorn (A. saccharum) nyder en usædvanligt lang levetid spænder fra 300 til 400 år. Disse løvfældende træer er kendt for den skygge, de producerer i hele deres liv og strålende farve de viser i efteråret.

Vækstrate

I løbet af sit liv, et stort sukker ahorn træ kan vokse til en højde af 100 fødder, mens mindre arter f.eks. japansk ahorn, kan opnå en højde på kun 8 fod. De fleste ahorn træer besidder forskellige vækstrater med en væsentlig forskel i tid til at nå modenhed. Sukker ahorn hævder en medium hastighed på vækst på mellem 13 og 24 inches om året, mens den japanske ahorn vokser ofte mindre end 13 inches per år.

Miljø

Levetid er påvirket af miljøet. Sukker ahorn trives i amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner 3 til 8, mens japansk ahorn er hårdføre kun til zoner 5-8. Levetiden for japansk ahorn er formindsket hvis tvunget til at leve i den ekstreme kulde i zone 3 eller høj varme og luftfugtighed i zone 9.

Skadedyr og sygdomme

Skadedyr, såsom skalaer, bladlus og Udvisningshamre, bidrage til reduktion af levetid. Sygdomme som kræft, bladpletter, tar spot, anthracnose og blad scorch hæmme ahorn træer evne til at trives. Maples, rød og sølv er bløde skovklædte og ofte lider skade i vind og is storme. Et træ med tynd bark, at ahorn er let såret af mekaniske anordninger, såsom plæneklippere og plænetrimmere, gøre det mere modtagelige for angreb af insekter og sygdom.

(ref 3)


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com