Hvad er virkningerne af bly og arsenik i planteliv?

February 27

Hvad er virkningerne af bly og arsenik i planteliv?

Effekten af toksiner på planter kan ikke generaliseres, det er artsspecifikke. Meget små mængder af arsen kan støtte planternes vækst ved at handle som herbicid; høje koncentrationer af stoffet vil dræbe næsten enhver plante, land- eller vandområder. Nogle planter er dog bremse bregner er hyperaccumulators af arsen og har været brugt til at rense forurenet jord. De kan ophobes arsen gennem deres rødder og absorbere stoffet i deres væv.

Jord undersøgelse

Afgøre, om der er en høj koncentration af bly eller arsen i jorden, hvor du vil frø dine planter. Jordprøver kan undersøges i mange privatejede labs i større byer. Tage fem eller seks prøver, en skefuld pr. prøve er tilstrækkelig. Indsamle jordprøver fra forskellige dybder og om muligt fra forskellige områder af det felt, du ønsker at bruge til din plantage. Sætte prøverne i en låsning plasticpose, nummerere dem og sende dem. Testproceduren er forholdsvis let, normalt resultaterne komme tilbage inden for et par dage. Gebyrer bør være godt under $100, men varierer fra laboratorium til laboratorium.

Virkninger af bly på planter og frø

Bly tjener ikke nogen biologiske funktion og er næsten altid er skadelige for planter og frø. Høje koncentrationer af bly kan findes i jorden i nærheden af miner eller hvor malme hvor smeltede. Undertiden er felter langs motorveje og berejste veje stærkt forurenet med bly samt. Der er nogle planter, der ophobes bly gennem deres rødder og absorbere toksin i deres skud og væv. Dog kan ikke plante overleve i områder med høje koncentrationer af bly.

Virkningerne af arsen på planter

Arsen er undertiden bruges som en afløvningsmidler for at lette høsten af visse fødevarer planter som sojabønner eller tomater. Små mængder af toksinet kan nå fødekæden, da tomater kan absorbere små mængder at nå jorden gennem deres rødder og skud. De mulige virkninger på mennesker efter indtagelse af tomater eller andre planter er genstand for kraftig debat blandt ernæringseksperter, biologer, antropologer og læger. Ingen disciplin har været i stand til at producere solide resultater af deres forskning bestræbelser endnu.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com