Dominerende planter i en tropisk regnskov

January 28

Dominerende planter i en tropisk regnskov

Regnskove har over 50 procent af planter og dyr findes på planeten, beløber sig til ca. 30 millioner arter. Tropiske regnskove forekomme nær ækvator, og mere end halvdelen af dem er fundet i Latinamerika. De er en lagdelt økosystem med træer, der danner en baldakin, træer, der vokser over baldakinen og "underskov" under baldakinen. Fordi meget af sollys er blokeret fra lavere lag, bor de fleste af de organismer, der lever i denne biom i grene af træer, der danner baldakinen. Biodiversitet er nøglen til regnskove, og mange forskellige arter af planter lever side om side.

Orkideer

Intet tyder på, den tropiske regnskov så meget som de farverige orchid. Mere end 20.000 arter af orkideer kommer i en bred vifte af farver, former og størrelser. Fælles elementer i alle orkideer er deres tre kronblade og bægerblade. Tropiske regnskov orkideer vokser på stammerne af træer og er fundet høje i regnskov baldakin; Disse kaldes epifytter. Andre orkideer vokser i skovbunden, på klipper eller pister med god dræning eller på bredden af en lille bæk. Nogle orkidé arter, der findes i den tropiske regnskov omfatter abrikos orchid, fe klokker og jewel orchid.

Bromeliads

Bromeliads fundet i regnskoven er relateret til ananas-familien af planter. Interessant nok, kan en bromeliad plante betragtes som et lille økosystem fordi det er indbydende at væsner i skoven, der sommetider tager bopæl. Bromeliad har en tyk, voksagtig blad, som danner en urne eller skål at fange regnen. Bromeliads kan holde gallons af vand og give en selvbærende miljø for dyr som frøer, salamandre og larver af myg og fluer. Bromeliads kan have farverige blade og bruges som attraktive potteplanter.

Strangler Fig

Strangler figner eller ficus træer, betragtes "killer træer" og til sidst wrap deres rødder rundt en værten træet og kvæle det indtil værten dør. Strangler fig starter ud som et frø i den høje baldakin af regnskoven, og dens rødder og Vedhæft den til skovbunden. Efter omkring sin vært træ, vokser fig en krone af blade, der overskygger træ, forhindrer solskin fra gennemtrængende. Strangler figentræet undgår konkurrence om lys, en værdifuld ressource i regnskove, ved hjælp af værten træet. Den hule stammen af strangler figen er en lokkende miljø for dyr, herunder fugle, krybdyr og gnavere. Figentræet giver også frugt, der er spist af primater samt fugle og mennesker.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com