Virker lys påvirker en moden Apple?

August 10

Virker lys påvirker en moden Apple?

Lys er vigtigt til enhver planter, herunder æbler. Det er en integreret del af fotosyntesen, system en plante udnytter for at bruge energi fra lys til at skabe sin mad. Lys også udløser andre handlinger i planter som æbletræer, lyst til at fortælle det når at blomstre, når at falde blade og når at modnes. Farver kan være fremkaldt af lys, ligesom den røde farve af et æble. Endvidere, visse dele af lysspektrum påvirker apple er forskelligt.

Ethylen reaktion

Ethylen er en gas, der afgives af en plante, der vedrører blomstring, modning og blad drop i en plante. Ethylen syntesen øges ved udsættelse for lys for de fleste planter, der forårsager et æbletræ blomst eller frugt til at modnes. Et æble skal være på et bestemt niveau af modenhed, før det kan producere en farve, som rød eller gul, som viser, at apple er moden. Uden lys når et æble aldrig fuld modenhed.

Pigment dannelse

Lys er vigtigt i farvning af æbler. Det fremmer et kemisk stof kaldet anthocyanin, som er ansvarlig for de røde, lilla og blå farver i frugter. Uden lys bliver modne æbler gule når de modnes, selv om æblet er rødt under normale omstændigheder. Desuden, ikke alle af spektret er indflydelsesrige, kun lys i regionerne i 3.600 til 4.500 Ångstrøm enheder (en slags lys måling) af farvespektret synes at arbejde. 3.600 til 4.500 falder inden for den nær-ultraviolet række usynligt lys og synligt lys violet, blå og grønne farver.

Solskoldning

Solskoldning kan påvirke æbler bare det samme som det påvirker mennesker. Solen kan skade huden af et æble, forårsager brune pletter eller døde områder. Skaden kan være forårsaget af enten lys-stråling eller af varmen at lys producerer. Den beskadigede forårsaget af bruning er sjældent dødelig, selv om det ser uindbydende. De døde områder (nekrose) er dødbringende og i sidste ende ødelægge hele æblet.

Modenhed påvisning

Lys kan påvirke en apple ved at tillade landbrugeren at vide hvordan modne æble er, så det kan høstes. Der er en eksperimenterende proces, der kaldes fluorescens spektroskopi, og det fremkalder apple fluorescerer, eller glød, under ultraviolet lys. Denne fluorescens giver feedback om måling af Apples hudens tykkelse og kødfarve. Det indeholder også oplysninger om Apples fasthed, sukkerindhold og indhold af syre, men det var lidt mindre pålidelige. Det tilbyder en alternativ og ikke-destruktiv måde test modenhedsgrad.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com