Beskrivelse af Mimosa Pudica

March 28

Mimosa pudica, almindeligvis kendt som "følsomme plante," "ligge græs" eller "shameplant," er en urt kendt for sin evne til at lukke sine blade i flere minutter når rørt. Dens navn er afledt af det græske arbejde for "efterligner" og det latinske ord for "undselig" eller "skrumpende." Selv om anlægget er en flerårig plante (vokser konstant), dyrke mange gartnere det som en årlig.

Funktioner

Mimosa pudica har en tornede stængel og bleg grøn bladene ligner dem af bregner. Bladene er kendt for at lukke sig selv når rørt eller udsættes for andre stimuli som ild og vind, effektivt tjener "følsomme plante" moniker. Mimosa pudica frø spredes ved enten vand eller børsterne, som holde sig til dyrs pels eller menneskelige tøj. Anlægget har også bløde lyserøde blomster, der tager en kugleform og kræver enten bier eller vinden til bestøvning.

Steder

Selvom indfødte til Central og Sydamerika, især Brasilien, mimosa pudica vokser i en række steder, herunder Australien, Guam, Mikronesien, Tanzania og de Forenede Stater. Planten findes også på øer i Stillehavet--koge ø, Fiji, Fransk Polynesien, Hawaii, Papua Ny Guinea, Samoa og Tong--så godt som i asiatiske lande - Cambodja, Kina, Indonesien, Malaysia, Taiwan, Thailand og Vietnam.

Bruger

Mimosa pudica evne til at gøre sine blade tæt give det en primært dekorative brug for gartnere og entusiaster. I sydøst- og Sydasien bruges planten som en lægeurt.

Problemer

Mange områder rundt om i verden betragter planten gener på grund af dens weed-lignende tendenser. Mimosa pudica tendens til at tykt dække jorden, forhindrer, at andre planter vokser, og dens tornede stængler gør hånd fjernelse vanskeligt. Det kan også være en brandfare i tørre områder. Du kan styre plante med herbicider som dicamba og triclopyr. Græssende husdyr også hjælpe fordi køer fjerne planter med deres hove til nå spiselige græs nedenfor.

Mimosa pudica indeholder mimonsine, en animo syre, hvis det indtages i store mængder, kan stunt vækst i dyr samt forårsage hårtab. Nogle geografiske variationer på anlægget som Mimosa pudica i Hawaii er giftige for kvæg.

Voksende

Mimosa pudica kræver en temperatur på 60-85 grader F og er særligt følsomme over for tørke og frost. Anlægget også reagerer dårligt til overwatering. Dog kan mimosa pudica vokse i al slags jord, selv om meget lav kvalitet, fordi det tager inaktivt kvælstof i luften og omdanner den til ammoniak, hvilket gør det nyttigt for anlægget. Planten har brug for lys og dermed ikke kan vokse i områder, hvor lyset ikke kan komme til det, som under en skov baldakin.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com