Den bedste fungicid for fersken blade krøller

February 23

Den bedste fungicid for fersken blade krøller

Fersken blade krøller er en udbredt svampesygdom forårsaget af Taphrina deformans. Svampen tykner og krøller nye blade, hvis vådt og køligt forhold vedvarer mere end 12 timer når bladene først åbner. Angrebne blade tur gule eller brune og falde ud, forårsager træet til at producere et andet sæt af blade. Producerer to slags blade resulterer i nedsat vækst og frugtproduktion, og kan gøre træet modtagelige for vinteren skader.

Kobber produkter

De mest effektive produkter på forbrugermarkedet er faste kobber fungicider indeholdende kobber ammonium komplekse produkter og kobber sæber indeholder kobberoctanoat. Disse produkter er gjort mere effektiv ved at tilføje 1 procent gartneri olie. Fair Oaks gartneri Center, et projekt af University of California kooperative udvidelse, fundet i deres forsøg at kobber sæbe med gartneri olie kontrolleres 80 procent af infektionen, mens kobber ammonium kompleks med gartneri olie kontrolleres 70 procent af infektionen.

Bordeaux blanding

Ingredienserne til Bordeaux blanding kan være svært at finde, men denne hjem-blandet fungicid er effektiv, når blandet fra tørre mineraler lige før anvendelsen. Det indeholder pulveriseret kobber sulfat, hydreret eller læsket kalk og vand. Spray er ætsende og pletter permanent tøj, så beskyttende tøj og briller er nødvendige ved blanding og anvende på det fersken træ. Bordeaux blanding er ikke så effektiv som fast kobber fungicider, men det tåler bedre vinter regnen.

Hvornår man skal sprøjte

Fast kobber fungicider og Bordeaux blanding skader sunde blade, er så kun behandle fersken blade krøller efter at alle blade faldet. En enkelt ansøgning i efterår eller tidlig vinter kan være tilstrækkeligt. Men med alvorlig infektion, to programmer, en efter blad drop og en anden i det tidlige forår før knopper åben, give bedre kontrol. I områder med hyppige vinter regnen falder anvendelsen af Bordeaux blanding efterfulgt af faste kobber fungicid i foråret fungerer godt.

Resistente sorter

Flere fersken varianter, som Frost, indiske gratis og Muir, er kendt for at være resistente over for fersken blade krøller. De kræver imidlertid stadig behandling i de første tre år af vækst. Også, de er bærere af svampen, selv når de ikke udviser symptomer på sygdommen. Hvis sorter er plantet i nærheden, kan det være nødvendigt at behandle de resistente sorter, så de ikke spredes eller havnen svampen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com