Blomster af familien persille

April 10

Blomster af familien persille

Omkring 3.000 arter er relateret til persille. Alle hører til slægten skærmplante, også kendt som Umbelliferae. Sidstnævnte kan være lettere at huske, for Umbelliferae refererer til "blomsterskærm," en gruppe af små blomster, der spredes fra en stilk som en paraply. Planter i familien Apiaceae alle blomstre i blomsterskærme. Mange, ligesom persille, spiselige, herunder gulerødder og koriander. Desværre, persille slægtninge som vand skarntyde og poison hemlock er giftige. En anden ting de familiemedlemmer har til fælles er, hvor attraktive deres blomster er at gavnlige insekter som mariehøns, der bytte på skadedyr, der angriber haver.

Vand Skarntyde

Vand Skarntyde (Cicuta douglasii) er en af de farligste planter vokser i USA Det har små hvide blomster og--da mange planter af persille også har små hvide blomster--kan nemt forveksles med en af de sikrere medlemmer af skærmplantefamilien familie.

Queen Anne's Lace

Ligesom poison hemlock har Queen Anne's lace (Daucus carota) også små hvide blomster. Blomsterskærme klyngen sammen til en buket for enden af stilke. Queen Anne's lace er også kendt som "vild gulerod." Queen Anne's lace og gulerødderne vi finde i butikkerne er forskellige sorter af samme art.

Cow pastinak

Som du kan gætte fra navnet, er cow Pastinak (Heracleum lanatum eller Heracleum maksimum) spiselige. Bladene af cow pastinak, der ikke er spiselige, er behåret på deres undersider. Stængler er også behårede, og som de fleste medlemmer af familien persille, er hule. Stænglerne er spiselige. Så er roden.

Bregne-Campanula Biscuitroot

Bregne-Ærenpris (eller fern-blad) biscuitroot (Lomatium dissectum) har gule eller endda lilla umbrels. Dele af det er spiselige. Roden kan koges for at gøre en drink eller på jorden til pulver og kogt i korn eller supper. Frø og spirer er også spiselige.

Som medicin, har bregne-blad biscuitroot været anvendt traditionelt af indfødte amerikanere og første Nation mennesker i USA og Canada.

Poison Hemlock

Hver del af poison hemlock (Conium maculatum) er giftige. Det har mange små hvide blomster, hver med fem kronblade; fem-grafitmine blomster er typisk for blomster i familien Apiaceae. Stænglerne er lilla spottet, bladene flagrende og nemt forveksles med persille. Frøene ligner dem af anis, et andet medlem af familien persille.

Forvarsel om foråret

Denne charmerende navngivne blomst sports hvide kronblade. Støvdragere stikke op blandt de kronblade, der er et loft af pink til magenta støvknapper. Støvdragerne er den mandlige del af blomsten, støvknapperne ansvarlige for at producere pollen. Stilarter af blomster, som er de kvindelige dele, har lilla baser. Stilke af harbinger af foråret (Erigenia bulbosa) er også lilla-farvet med en grøn base.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com