Havebassinet stilarter

April 10

Havebassinet stilarter

Havedamme er attraktive vand funktioner, der tilføjer interesse til din landskab og kan designes til at supplere typen af haven at du foretrækker at dyrke. Uanset om du foretrækker de stærke linjer, skarpe vinkler og symmetri af en formel vandhaven eller indarbejde den naturlige form af dine landskab i dit vand-funktionen design, du kan vælge mellem mange forskellige stilarter af havedamme.

Formelle damme

Formelle havedamme gøre en attraktiv omdrejningspunktet for godt manicured, formelle græsplæner og huse med klassisk, symmetriske arkitektur. Formelle damme har enkle linjer og er normalt designet i grundformer såsom firkantede, rektangulære eller cirkulære former. Formelle havedamme kan konstrueres i jorden eller som en hævet vandhaven. Springvand gør en attraktiv vand funktion i formelle havedamme. Formelle havedamme har få planter, da formålet er at henlede opmærksomheden på form og udseende af dammen, ikke dens indhold.

Uformelle damme

Uformelle havedamme er en mere naturlig stil vand havearbejde; vandhaven blander ind i det omkringliggende landskab. Uformelle havedamme normalt har svungne, ujævne kanter og støtter en bred vifte af vandplanter som neddykkede planter, emergent planter samt flydende planter. Vandfald hugget ind i det omgivende landskab giver de beroligende lyd af flytter vandet og fremhæve den naturlige udseende af uformelle vand haver.

Mosen haver

Mosen haver er en særskilt stil af havebassinet, der understøtter lav vedligeholdelse planter og er let at opbygge og vedligeholde i din landskab. Mosen haver understøtter en bred vifte af planter fra høje siv og cattails til kødædende planter som Venus Fluefangere og kandebærere. Mosen haver er konstrueret således at jorden stadig er mættede med vand hele tiden og kræver kun periodiske vanding for at opretholde et sundt voksende miljø for Mose anlæg.

Fiskedamme

Fisk tilføje interesse for havedamme og er nemme at holde med ordentlig pleje. Havedamme kræver yderligere design og konstruktion komponenter for at opretholde et sundt vandmiljø til støtte for fisk. Ekstra filtrering er nødvendig for at filtrere fiskeaffald og vedligeholde vand kemi. Dammen skal være mindst 4-5 fødder dyb for at levere en termisk gradient i dammen hen til opbevare fisk sunde gennem året.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com