Hvorfor går planter gennem fotosyntese?

April 19

Hvorfor går planter gennem fotosyntese?

Fotosyntese er en proces, der planter skal gå igennem for at holde sig i live. Nogle former for bakterier og protistan også photosynthesize. Den vigtigste grund til hvorfor planter gå gennem fotosyntese er at skabe kemisk energi eller "mad," for sig selv, som de kan bruge som brændsel. Det er imidlertid ikke rigtig denne simple.

Processen med fotosyntese

Planter indeholder et stof kaldet klorofyl, som er hvad der gør dem grønne. Klorofyl er i stand til at absorbere energi fra sollys ind i planten og bruge den til at omdanne vand og kuldioxid, som træder anlægget gennem sine rødder i glukose. Via en proces kaldet cellulær respiration, er denne glucose derefter omdannes til adenosin trifosfat (også kendt som ATP). Denne ATP er hvad planter bruger som brændstof til at holde sig i live.

Brændstof

Den primære grund til, hvorfor planter gå gennem fotosyntese er at forvandle vand og kuldioxid til ATP og give sig selv brændstof. ATP er den mad, planter spiser. Vand og kuldioxid, der en planterødder hente fra jorden er ikke nok til at holde dem i live. Uden fotosyntese ikke kunne disse stoffer give en plante, alt det den har brug for at overleve. Hvis de ikke photosynthesize, ville planter dø.

Respiration

Alle levende organismer har til allergivenligt, men planter gøre anderledes end mennesker og dyr gøre. En plante tager i, eller "inhalerer," vand og kuldioxid. Under fotosyntesen opretter anlægget ilt. De behøver ilt, så de slipper, eller "udånder," det. En af grundene til planter photosynthesize er så de kan allergivenligt.

Oprettelse af organiske forbindelser

En anden grund hvorfor planter photosynthesize er at skabe organiske forbindelser til deres interne brug. Enhver lysenergi, der ikke var brugt omdanne vand og kuldioxid til ATP bruges til at tage elektroner fra det resterende vand. Elektronerne er brugt til at omdanne resten af kuldioxid i organiske forbindelser. Den proces, hvorved denne transformation af kuldioxid forekommer i planter kaldes Calvins cyklus.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com