Blueberry plantesygdomme

May 1

Blåbær er en lækker, sund bær, der er hjemmehørende i Nordamerika. Fra juli til September producerer de fyldig, saftige frugt fra Oregon og Michigan i det nordlige område til Florida i syd og New Jersey i øst. De dyrkes kommercielt og i hjemmet haver. Uanset om du er en storstilet producent eller et hjem hobbyist, lære at identificere og kontrollere fælles blåbær sygdomme.

Typer af sygdomme

Sygdomme klassificeres som rådner er den mest talrige at hjemsøge blåbær. Cankers er også et problem, som er leaf sygdomme, blysenes, ringspot sygdomme og andre diverse sygdomme. De fleste af de almindelige sygdomme, blåbær er svampe. Standse eller forhindre nogle af dem ved at bruge svampedræbende produkter, som du spray på anlægget, men fungicider virker ikke på alle blueberry svampesygdomme. Holde dine planter sunde er de bedste forebyggende medicin.

Rådner

Rådner er alvorlige sygdomme, der kan påvirke blåbær vækst og frugt produktion. Inkluderet er Alternaria leaf spot og frugt rådner, Anthracnose frugt rot (moden rot), Armillaria root rot, Botrytis blight og frugt rådner, Cylindrocladium rot, Phyllosticta leaf spot, frugt rådner, berry speckle, Phytophthora root rot, efter høst frugt rådner og moden rot.Generelle retningslinjer for at kontrollere rot sygdomme omfatter sprøjtning en fungicid regelmæssigt efter knopper form indtil høst tid; beskæring gamle eller inficeret træ; plantning sorter der er resistente over; afstå fra vanding overhead; høst straks når frugten er klar til at blive plukket og køling frugt hurtigt umiddelbart efter du høste.

Cankers

Cankers er stænglen sygdomme, der kan forårsage mindre betydelige skader på blåbær stængler. Cankers omfatter bakteriel fordærve, Botryospaeria stilk fordærve, Fusicoccum fordærve og Phomopsis fordærve og kvist blight. Botryosphaeria stilk fordærve præsenterer et alvorligt problem for blåbær i det sydøstlige USA. Bakteriel fordærve sker primært i det vestlige USA---den ofte ikke indebærer store problemer.For at forhindre cankers, plante resistente sorter og Beskær syge stængler i sommeren; Anvend ikke kvælstofgødning i sensommeren; give blåbær en dosis af kobber i foråret og efteråret. beskytte planter mod frost brænde og sterilisere neglesaks og andre værktøjer, før og efter du har brugt dem på blåbær. Fungicider er ikke effektive på alle cankers.

Leaf sygdomme

Sygdomme, der påvirker blueberry blade omfatter Exobasidium frugt leaf spot, leaf mottle, leaf rust, forskellige leaf spot sygdomme, røde blade, ringspot, tomat ringspot, nekrotisk ringspot og røde ringspot.Exobasidium frugt og leaf spot forårsager små grønne pletter på blade og bær efter plante blomster. Leaf mottle er en virus fundet i Michigan, der kan skabe alvorlige problemer med mottling mønster det årsager, der kan gøre blade misdannet og usunde.Kontrol blad sygdomme ved at plante resistente sorter, beskæring for at forbedre luftbevægelse og ødelægge inficerede planter. Fungicider kan hjælpe nogle af sygdomme, blad.

Blysenes

Blysenes kaldes også diebacks, som de forårsager stilke og grene til bliver gule, tørre ud og i sidste ende dø. Blysenes, der kan påvirke blåbær omfatter kvist blight, Botrytis blight og Botryospaeria stammer blight.Kvist blight forekommer næsten overalt at blåbær vokse: det forårsager hurtig visnen og derefter død af grene. Botrytis blight er normalt en mindre sygdom, men kan forårsage blight på blomster og frugt til at rådne. Botryosphaeria stilk blight kan være meget ødelæggende i det sydøstlige USA.Til at styre blysenes, plante resistente sorter; gør ikke overhead vand; Brug steril plantemateriale; beskære inficerede grene under tegn på sygdom og derefter destruere dem. I almindelighed, er fungicider ikke effektive.

Andre sygdomme

Et udvalg af diverse sygdomme kan forårsage problemer for blåbær. Disse omfatter crown gall, dodder, mosaik, nematoder, meldug, scorch, chok, shoestring, snavsede plet, stunt og hekse ' kost. Crown gall er sjældent set i modne planter. Dodder er en blomstrende plante, der parasitically angriber blåbær. En virus er mistænkt med mosaik, der forårsager blade mottling i mosaik mønstre. Nematoder er jord-bårne rundorm, der normalt ikke volde problemer for blåbær, men de kan bære vira, der kan angribe planterne. Hekse ' kost er normalt en mindre sygdom, der påvirker høj bush blåbær.Bekæmpelse af disse sygdomme er magen til kontrol af de andre sygdomme: plante resistente sorter; gør ikke overhead vand; Brug steril plantemateriale; sterilisere værktøjer; beskære inficerede grene under tegn på sygdom og derefter destruere dem. Fungicider er effektiv mod visse sygdomme, men tjek med din lokale Planteskole eller landbrugs udvidelse Service for detaljer.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com