Hvad er årsagen gule blade på Passionflower planter?

May 3

Hvis du har nogensinde dyrket en passionflower vin (Passiflora spp.), er du fortrolig med sin eksotiske, frynsede blomster, der har et mærkeligt udseende, trekantet centrale krone. Flere arter er dyrket, herunder den fælles passionflower (Passiflora incarnata) og den lilla passionsfrugt, (Passiflora edulis) eller maypop, som bærer små spiselige frugter. De vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5 til 9 og USDA zoner 10 til 12, henholdsvis. Disse planter er energisk, anses for invasive i nogle varmt vejr klimaer og normalt let at dyrke, selvom nogen af flere problemer kan forårsage blade på planter til bliver gule.

Utilstrækkelig vand

Passionflower planter gøre godt plantet i jorden, men kan også være container-vokset--i kold-vinter områder, de kan overvintre held indendørs. De er hurtigt voksende og har brug for en konstant selv levering af vand i løbet af vækstsæsonen fra forår gennem fall. Hvis jorden tørrer helt, kan ældre blade begynde at dreje gule, til sidst tørring og falde ned. En container-dyrket plante er særligt modtagelige for udtørring, fordi varme sin pulje i solen hastigheder vandtab. Kontrollere plantens jord hver dag eller to med din finger og vand det godt når jorden er tør at røre ved. Tilføje et lag af økologiske muld til området under anlægget også med til at spare jordfugtighed.

Utilstrækkelig fodring

Fordi passionflower planter er hurtig-avlere, de har brug for regelmæssig gødskning for at opretholde den vækst og fremme blomstringen. Hvis jorden næringsstoffer er lav, blade kunne begynde at dreje gul, startende med små unge blade og spreder sig til større virksomheder, og blomstringen kan være dårlig. For at holde en plantens blade, sund og grøn, fodre den med en 10-5-20 granuleret gødning, giver det 3 pounds af gødning pr. år alt--opdele den i fire ækvivalente behandlinger, fordelt ligeligt fra forår gennem fall. Skrab gødningen i jorden under anlæg, være omhyggelig med ikke at forstyrre rødder, og vand godt efter fodring. Tilbageholde gødning om vinteren, når fabrikken bremser dens vækst.

Koldt vejr

Eksponering af et bud maypop anlæg til lys frost kan forårsage gulfarvning af sine blade, og hvis forlænget, de kan tørre op og hele planten kunne dø. Hvis dit område har kolde vintre, bringe en maypop plante indendørs i tidlige efterår og vinter det over i en lys, solrig vindue. I områder med mildere vintre, beskytte en maypop fra lejlighedsvis køligt vejr ved vokser det mod en varm syd - eller vestvendt mur eller i en container på en overdækket terrasse eller veranda. Den fælles passionflower tåler nogle frost men kan udvikle gul, døende blade i ekstra koldt vejr. Det gavner også fra plantning i et varmt sted, eller du kan dække det løst med jute at beskytte det mod et specielt koldt strækning af vejret.

Skadedyr og sygdomme

Passionflower planter er modtagelige for agurk mosaic virus, som kan forårsage gule pletter på blade, der i sidste ende curl og dø. Der er ingen kur for dette problem, men det er spredt af bladlus, som kan også forårsage blad skader. Hvis du ser lille, soft-rørige bladlus på en plante, ødelægge dem med insekticid sæbe, fortyndet med en sats på 6 spsk per gallon vand--spray anlægget, indtil det dryppende våd, og gentag hver to uger eller som nødvendig. Bære handsker og beskyttelsesbeklædning, når sprøjtningen. Planten kan også udvikle en svampe lidelse, fører til visnen og gulfarvning af blade. Svampen trives i fugtige, kølige jordbund og fugtige luft, så du vælger et varmt, solrigt sted med god luftcirkulation kan hjælpe med at forhindre dette problem.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com