Stedsegrønne træer til beboelsesformål

May 3

Stedsegrønne træer til beboelsesformål

Populær som ferie træer, evergreens også gøre praktisk træer for hjemmet haver. Deres året rundt grønt løv tilføjer farve selv i de koldeste vintre, mens deres lav vedligeholdelse behov gør det let for enhver gartneren til at vokse. Udover de sædvanlige haven dekoration tilbyder de også offbeat fordele til folk med hjem. Nøglen er at finde de stedsegrønne træer, der er ideelle til en havens størrelse og behov.

Fordele

Stedsegrønne træer beholde deres grønne blade hele året - selv når temperaturer styrte i vinter og sne dækker de nøgne lemmer af løvfældende træer og andre hvilende planter. Deres nåle, kviste, frø og sap også leverer mad til små dyr, mens deres løv giver små critters husly. Fordi de er høje og brede, omhyggeligt fordelte stedsegrønne træer også blokere for vinden og støjen og tilføje et lag af beskyttelse af personlige oplysninger i et boligkvarter.

Sorter

Træer, der er effektiv privatliv skærme og vind barrierer omfatter concolor graner, kinesiske enebær, Rocky Mountain enebær, grantræer og grantræer. Forskudt rækker af blandede stedsegrønne træer giver en have et naturligt look. Gartnere, der er mindre bekymrede over privatlivets fred kan foretrækker miniature eller langsomt voksende dværg sorter, især hvis de ønsker at dekorere en lille gård.

Pleje

Den sikreste tid til at plante stedsegrønne træer er i foråret, sommeren eller først på efteråret; Dette giver træer tid at etablere sig inden vinteren hits. En grundig vanding når ugen--med en ekstra dybe vanding i November, før vinterkulden fryser jorden--er tilstrækkelig. Gartnere kan anvende barkflis til at hjælpe jorden bevare vand og forhindre ukrudt i at vokse. Store stedsegrønne træer kræver sjældent gødning, kan gartnere anvende en nitrogen-rige gødning til unge, voksende evergreens i det tidlige forår eller sent falder. Evergreens sjældent har brug for beskæring, medmindre en filial bliver brudt eller syge.

Overvejelser

Fordi de fleste stedsegrønne træer vokse til enorme størrelser, skal gartnere plads dem flere fødder fra hinanden under plantning for at give dem plads til at vokse. Plantning flere i en lige række kan give problemer, hvis en af dem undlader at tage eller dør, som dette vil efterlade en uskøn hul i rækken. For at sikre, at træer ikke alle falder bytte til en enkelt skadedyr, anbefaler Penn State havebrug pædagoger Emelie Swackhamer og Jim Sellmer udfyldning af haven med en bred vifte af forskellige evergreens.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com