Er Sparaxis blomster vinter Hardy?

May 17

Mange arter af harlequin eller tryllestav blomster (Sparaxis spp.), hjemmehørende i Sydafrika, findes og er inkluderet i familien iris, Iridaceae. Mens almindeligt kaldet pærer vokser disse planter faktisk fra knolde, der er underjordisk stængel baser, der gemmer mad. Gartnere vokse fire arter især for deres store, prangende blomster, der ligner brede kanaler. Blomster spænder fra orange, rød, violet og hvid. Harlekin blomster er vinter hårdfør kun i det sydlige USA.

Arter

Tre arter af Harlekin blomster er vinter hårdfør kun i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9b gennem 11, hvor vinterens frostvejr er lys eller fraværende helt. Sparaxis elegans, Sparaxis fragrans og Sparaxis pillansii. Sparaxis tricolor viser bedre tolerance over kold når hvilende, og dyrkes i USDA zoner 7 til 11.

Vinter hårdførhed overvejelser

Knolde af Harlekin blomster rot drænet hvis plantet i våd, dårligt jord. Disse planter trives i regioner med et middelhavsklima, eller at efterligne en våd vinter med en varm, tør sommer. I regioner, hvor vinterkulden er lidt ud over den naturlige hårdførhed række, skal gartnere placere en tyk barkflis lag over jorden til at isolere knolde fra gennemtrængende frost og at holde jorden lidt tørrere. Straks trække tilbage barkflis i foråret så spirende blade modtage sollys og betingelser ikke er for fugtig på jorden.

Haven Tips

Plante Harlekin blomst knolde i bunden af en varm, solrig væg eller foundation i sommer i regioner hvor knolde der ikke forventes at overleve. Andetsteds, plant i højbede, hvor jorden altid afløb godt. Harlekin blomster vokse godt i containere, og du kan plante dem i foråret og løfte dem i efteråret i områder med kolde vintre. Gemme knolde i et køligt og frostfrit sted over vinter som en bin fyldt med tør sphagnum.

Voksende Harlekin blomst

Plante knolde 4 inches dyb i en solrig have placering i enhver moderat frugtbar, veldrænet jord. I regioner, hvor arten er vinter hårdfør, plante i efteråret. Vand ikke knolde i løbet af vinteren. Tillad naturlig nedbør til at opretholde planter, når de spire i foråret; Lad jorden blive eller forblive for fugtig, når blade og blomster vises. Tillad blade forbliver efter blomster fade for at genopfylde mad i de underjordiske knolde. Blade dør naturligt tilbage, når den første frost eller køligt, tørt vintervejr ankommer.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com