Sygdomme i ahorn træer

June 1

At kende almindelige symptomer på sygdom i ahorn træer kan hjælpe dig identificere en trussel mod dit træ og behandle problemet tidligt, samt hjælpe dig med at forebygge sygdommen breder sig til nærliggende maples.

Typer

De mest almindelige typer af sygdom i ahorn træer er anthracnose, sapstreak, ahorn visnesyge og tar spot. De enkelte har karakteristiske symptomer og udgør varierende niveauer af trussel mod inficerede træet.

Identifikation

Misfarvede blade og tab af bladene er de primære symptomer på syge maples. Lilla-brun eller sort pletter på blade angive anthracnose eller tar steder, som ikke er livstruende. Brun eller scorched udseende blade eller skaldede pletter i løvet angive ahorn visnesyge eller sapstreak, som kunne dræbe træet.

Effekter

Anthracnose og tar spot er ikke farlige i sig selv, men kan øge træets følsomhed over for andre sygdomme. Maple visnesyge kan være dødelig, men træet kan inddrive med tid og ekstra vanding. Maples med sapstreak vil ikke genvinde og skal skæres.

Advarsel

Syg maples kan let spredes sygdommen til nærliggende træer. Hvis du har et sygt træ i nærheden af sunde træer, beskære et par mindre lemmer fra de syge træ hen til indskrive nemlig bruning eller oliven-farvet striber i træ. Disse symptomer indikerer ahorn visnesyge eller sapstreak og betyder træet skal skæres ned.

Forebyggelse/løsning

Regelmæssig vedligeholdelse, herunder vand, gødning og regelmæssig beskæring, er den bedste måde at beskytte dine træer mod sygdommen. Hvis du bemærker symptomer på sygdom i din maple, søge hjælp til at diagnosticere og behandle problemet hurtigst muligt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com