Virkningerne af vanding planter med forurenet vand

June 9

Virkningerne af vanding planter med forurenet vand

Vandforurening kan ødelægge hele områder af planteliv. Vanding planter med forurenet vand, dog har ikke altid de samme virkninger. Den primære årsag til forskellen mellem typer af effekter, der kan ses er de forskellige typer af forurenende stoffer, der kan optages i vandet. For eksempel, vil vand, der har høje niveauer af saltholdighed (salt) påvirke planter anderledes end vand, der har høje niveauer af syreindhold.

Plante død

Den største fare, der følger med vanding planter med forurenet vand er, at planterne kan dø, hvilket kan ske på grund af flere forskellige forurenende stoffer. For eksempel, er herbicider stoffer, der er helt dødelige til planter. Hvis herbicider er i vandet, vil vanding planter med det føre til at plante død. Mudder eller andre rester fra byggepladser, der er blevet delvist opløst i vandet, kan kvæle planter og slå dem ihjel. Selv eksistensen af for meget salt (natriumchlorid) i vandet kan føre til at plante død.

Fotosyntese forstyrrelser

Vanding planter med forurenet vand kan også forstyrre processen med fotosyntese i anlægget. Fotosyntese er den metode som planter bruger kuldioxid og vand til at producere glukose og glukose er den måde, at planter får deres energi. Forurenet vand kan stoppe en plante fra absorbere kuldioxid effektivt, og det kan også påvirke mængden af vand til rådighed til brug. Dette kan føre til planten photosynthesizing mindre, hvilket reducerer mængden af energi til rådighed for planten at vokse og trives.

Problemer med surhedsgrad

Hvis forureningen i vandet gør det sure, kan det skylle næringsstoffer lige ud af jorden, forlader anlægget med lidt næring. Derudover kan sure forurenet vand skade træernes bark og blade, samt rodtråde af mange mindre planter, der hjælper disse planter absorberer vand fra omgivelserne. Syreregn opretter denne type af planter er ude af stand til at absorbere vand effektivt; de er berøvet af næringsstoffer i jorden, og deres bark og blade er ødelagt. Surt vand er særligt skadelig for træer af denne grund; det rammer flere af de forskellige dele af træet på én gang.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com