Ulemperne ved herbicid-resistent afgrøder

June 25

Herbicid-resistent afgrøder er genetisk modificerede planter, der blev oprettet for at modstå spredning af herbicidet at dræbe ukrudt. Herbicid-resistent afgrøder mulighed for brugen af ikke-selektive eller brede spektrum herbicider, når forvaltningen af ukrudt, som truer afgrøder. Non-selektive ukrudtsmidler er mere effektive end selektive ukrudtsmidler til at dræbe ukrudt, forlader færre af dem stående og dermed fjerne mere ukrudt der truer afgrøder. De giver også større fleksibilitet til landmænd for, når de distribuerer herbicider.

Overdreven herbicid brug

En mulig ulempe ved herbicid-resistent afgrøder er, at det potentielt kan føre til landmændene bruger store mængder af herbicider for at angribe ukrudt. Fordi der er ingen risiko for at dræbe afgrøder med herbicider, kan landmændene ikke føler behov for at være fornuftig om hvordan de distribuerer ukrudtsmidlet. Øget brug af herbicider bærer miljørisici, eventuelt fører til forøget forurening. Mulige virkninger omfatter forurening af grundvandet, transporterer risici for menneskers sundhed.

Nye ukrudt

Visse afgrøder, kan brug af herbicid-resistent afgrøder udløse udviklingen af nye arter af ukrudt i feilds, Ifølge Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation af de Forenede Nationer. Disse ukrudt ville være resistente over for herbicider i brug og nye herbicider skulle udvikles og anvendes på berørte afgrøder for at administrere de herbicidtolerante ukrudt. Derudover kunne frivillige afgrøder resistente over for herbicider fremstå som gener.

Biodiversitet indvirkning

En anden potentiel ulempe af herbicid-resistent afgrøder er at de er mistænkt for undertiden at skade biodiversiteten på de gårde hvor de anvendes, påvirker økologi af gårde på en bredere måde end er beregnet. Navnlig, er der bekymringer der påvirker mangfoldigheden af de plantearter, der er til stede om landbrugsjord hvor herbicid-resistent afgrøder er plantet. Risikoen er dog lav, i nærheden plantearter, der ikke er ligefrem placeret hvor jorden er dyrket vil blive påvirket, Ifølge Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation af de Forenede Nationer.

Gen Flow

Brug af herbicid-resistent afgrøder påvirke potentielt kan andre afgrøder på bedriften, ikke der herbicid-resistent, fører til en risiko for overførsel af gener til en afgrøde, som en landbruger ønsker at holde ikke-herbicid-resistent, Ifølge Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation af de Forenede Nationer. Ikke kun kunne dette potentielt forekomme inden for en gård, men fra en gård til en tilstødende gård, ifølge FAO.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com