Kolde Tolerant flerårig vinstokke

July 9

Kolde Tolerant flerårig vinstokke

Almindeligt brugt til at accent vægge og hegn, kan vinstokke vokse næsten hvor som helst hvis de har noget at klatre. Flerårig vinstokke har den fordel, at de vender tilbage år efter år, og mange er hårdfør nok til at modstå meget kolde vintertemperaturer. Nogle er mere kolde-tolerant end andre, så rådføre sig med en US Department of Agriculture hårdførhed zone kort til at hjælpe dig med at finde ud af hvilke vinstokke er bedst egnet til voksende i dit område.

Vildvin

Vildvin er en klamrer sig flerårig vinstok, der klatrer med suge cuplike slyngtråde og vil trives i sol eller skygge. Det vokser omkring 10 fod pr. år, og kan sprede op til 50 fod. Dets blade danner en tæt skærm og vise strålende røde farver i efteråret. Selvom navnet antyder en sydlige vinstok, er Virginia slyngplante købedygtig overleve så langt nord som USDA zone 2, som typisk ser vintertemperaturer så lave som minus 45 grader Fahrenheit.

Amerikanske bittersød

Også hardy til USDA zone 2 amerikanske bittersød vokser naturligt i tætte krat i mange områder, og klatrer op til 30 fod på vægge, hegn og andre strukturer. En woody vinstok, det anbefales ikke til voksende omkring træer, fordi det kan bælte grenene, sårede eller potentielt dræbe træet. Amerikanske bittersød bruges ofte som en prydplante vin, og producerer klynger af orange eller gule bær. Det tilpasser sig de fleste jorder og vil vokse i sol eller let skygge.

Boston vedbend

Boston ivy kan overleve op til USDA zone 2, men vinteren dieback kan opstå over zone 4. Kendt af flere alternative navne, herunder japanske vedbend, japansk creeper og Boston creeper, denne vinstokke klatrer 10 fod pr. år og op til 50 fod. Det er særlig dygtige til at klatre op mursten og sten murværk, og er ofte set accenting murede vægge og bygninger. Dens tætte skærmen af dyb-grønne blade bliver lyse rødt i efteråret. Boston ivy er i stand til at tilpasse sig sol eller skygge, og vil vokse i de fleste jorder, forudsat at de er godt drænet.

Dutchman's Pipe

Dyrkes for sine tætte baldakin af store, hjerteformede blade, er Dutchman's pipe hårdfør nok til at vokse i USDA zone 4. Det er en slyngende vinstok og vokser op til 30 fod med en sats på omkring 6 fod om året. Dutchman's pipe kan blive temmelig tung, så en robust støtte vil være nødvendigt. Det blomstrer i slutningen af foråret med små, normalt cremefarvede blomster. Gennemsnitlige, veldrænet jord tilskynder den bedste vækst, og Dutchman's pipe vil tolerere sol eller let skygge.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com