Mandstro vokser i nærheden af havet?

August 6

Mandstro vokser i nærheden af havet?

Mange planter vokser ikke godt i nærheden af havet, hvor salt spray og oprustning kan udgøre en giftige miljø. Mandstro (Eryngium spp.), men er ganske godt i havet betingelser. Ikke kun det, det er en lav vedligeholdelse plante, der kræver lidt hjælp til at blomstre år efter år. Det er også undertiden omtales som "Miss Wilmott spøgelse," efter noterede gartner Ellen Wilmott, der spredt frøene, da hun kom på en værdig haven, forlader Mandstro på sin vej.

Identifikation

Native til Iran og Caucausus, Mandstro er et medlem af familien Apiaceae, som også omfatter den fælles gulerod (Daucus carota var. sativus). I modsætning til guleroden, som er en årlig, Mandstro er en urteagtige flerårig plante, normalt vinter hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8, selvom nogle arter er hårdføre endnu længere mod nord. Dramatiske, blå, tidsel-lignende blomster blomstre i sommer, omgivet af blomsten dækblade, som er blå, grøn, lilla eller hvid farve.

Salt Tolerance

Mandstro er et godt valg for udsatte områder nær havet, da det kan tåle salt spray finder du i seaside haver, samt lidt salt jordbundsforhold. Marokkanske Mandstro (Eryngium variifolium), vinter hårdfør i USDA zoner 5-9, er et glimrende valg for voksende ved havet. Men planter, der ikke udvikle sig i havet betingelser vil aldrig gøre ganske samt planter at gør. Anlæg hvor Mandstro vil modtage dræning, så det ikke sidde i salt vand.

Kultur

I modsætning til mange planter, der vil vokse i beskyttede seaside steder, vokser Mandstro selv hvor udsat for salt spray direkte fra havet, eller fra storme, at samle det op og bære den til haven. Site det et sted hvor dræning er godt, og planten vil modtage fuld sol. Det foretrækker sandet, tør jord, men det vil også tåle mellemstore mængder af frisk vand. Forsøg ikke at transplantation; som gulerødder har Mandstro en lang pælerod, der ikke tager venligt til at flytte.

Bruger

Fordi det tåler salt så godt, vokser Russisk Mandstro, hvor mange andre planter ville ikke selv lige langs vandkanten. Mandstro giver farve til indre haver samt seaside haver. Det er godt gemt i områder mellem klipper og kampesten i rock haver, og udmærker sig som en stor samling staude i senge og grænser. Blomster også tilføje interesse for blomster arrangementer, og de tør godt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com