Hvornår man skal plante en flerårig Hibiscus

September 13

Den flerårige hibiscus er en uhyre populær plante, der er lige så effektiv i gruppe beplantninger eller som modellen plantning. Selv om det ikke blomstrer året rundt som de tropiske hibiscus fundet i USDA zoner 9-10, vil denne hårdføre bloomer med sin plade mellemstore blomster låne en udpræget tropisk luft til nordlige og sydlige sommer haver ens.

Beliggenhed

Den flerårige hibiscus almindeligt forekommende i havecentre er Hibiscus moschuetos. En South Carolina indfødt, de er i stand til at tolerere sommervarmen så langt sydpå som USDA zone 10 i sub-tropiske Florida, men overlever vinteren kold af en zone 4 klima.

Vækstbetingelser

Selvom ganske tolerant af dårlig jord, vil flerårig hibiscus trives hvis plantes i veldrænet jord rig på organisk materiale. De vil gøre ganske godt vokser i lys skygge, selv om en fuld sol placering vil tilskynde til større vækst og mere frodig blomstring. Det er også klogt at dyrke dem i et lidt beskyttet område, da kraftig vind kan skabe ravage med høje, tynde stængler af en ældre plante.

Hvornår man skal plante

Plante flerårig hibiscus i det tidlige forår til at plante tid til at få etableret før sommeren blomstrende sæson begynder. Blomstringen er mest produktiv i midten til slutningen af sommeren, men mange sorter vil blomstre ind i efteråret, ofte op til den første frost. Være på vagt over for omplantning dem for sent i sæsonen. Derved vil ikke tillade plante tilstrækkelig tid til at tilpasse sig sine omgivelser og blive etableret før den første frost, og dermed vil sandsynligvis være mere modtagelige for skade fra det kolde vejr.

Hvordan til at plante

Når du har valgt stedet til at plante dine hibiscus, ændre jord i området ved at tilføje kompost og tørret husdyrgødning og arbejde det i jorden. Dette vil hjælpe din plante blomstrende kapaciteter i hele vækstsæsonen. Derefter, grave et hul omkring dobbelt så bred som rodklumpen af anlægget, og efter at fjerne det fra sin pot, sidde planten i hullet, så toppen af rodklumpen er om niveau med jorden. Du kan derefter udfylde den plantning hul med den ændrede jord og vand godt.

Hibiscus er hurtig avlere og kan nå en højde på 6-8-fødder med en spredning af 3-4 fødder inden for to år, så hvis du planlægger at plante flere af disse planter, Sørg for at du plads til plantning huller for at give planterne tilstrækkelig plads til at vokse.

Pleje

Når der oprettet, den flerårige hibiscus er ret tørke tolerant, men for optimal vækst og blomstring, kan du ønsker at vand mindst en gang om ugen, især hvis det ugentlige nedbør er mindre end en tomme. Hibiscus reagerer mere positivt på en sjælden drenching end de bliver til en lettere, mere hyppig vanding, men som med enhver ny transplantation, hibiscus nyplantninger får brug for mere hyppige vandingerne indtil de bliver etableret. Mulching vil hjælpe med at bevare fugt, men sørg for at barkflis holdes mindst to inches væk fra plante stænglen for at undgå sydlige stilk blight.

Kompost du føjet til plantning hul vil hjælpe din plante trives, men kan du forøge dette med et islæt af time-release gødning specielt formuleret til blomst vækst. Efter den blomstrende sæson slutter, og den første frost true, vil løv dø tilbage. Det er tid til at skære alle stilke til jorden. Det følgende forår, vil hibiscus sende op nye stilke og begynde sin hurtige vækst i beredskab for dens fantastiske sommer display.

Skadedyr

Bladlus og whiteflies kan undertiden være en trussel mod hibiscus, men disse kan normalt kontrolleres med en lejlighedsvis anvendelse af en mild opløsning af vand og almindelig opvaskemiddel udleveres fra en sprayflaske. Andre skadedyr omfatter japansk beetle og hibiscus sawfly, som begge kan styres med en anvendelse af et insekticid som Orthene.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com