Hvordan og hvornår jeg trimme min lilla buske?

August 11

Den fælles syren, Syringa vulgaris, er en stor busk, der typisk vokser til mere end 10 fod. Nogle eksemplarer nå en højde på 30 fod. Hvis de blev efterladt alene, vil syrener tabe de fleste af deres lavere blade og blomstrer kun på toppen af en busk. Regelmæssig beskæring skaber en stærk, velformede plante, der producerer et væld af blomster. I modsætning til den almindelige lilla behøver dværg lilacs ikke at være beskåret.

Regelmæssig beskæring for unge lilla buske

For det bedste udseende, trim unge syrener umiddelbart efter blomstrer hvert år. Fjerne alle brugte blomster, men undgå snipping off enderne af grenene. Fordi knopper udvikle et år, før de blomstrer, vil afskære stilk tips falde næste års blomster. I stedet, fjerne flere stængler fra midt i bushen og afskære de fleste af de skud, der kommer fra hovedstammen. For en bredere bush, lad de skud, der kommer op omkring omkredsen af bush forblive. For at opretholde en smallere plante, afbrød disse skud på jordoverfladen.

Drastisk beskæring af en tilgroet lilla

Når en stor lilla bush har fået så tilgroet, at det lader ud over forløsning, er den bedste fremgangsmåde at skære hele planten 6 til 8 inches over jorden. Det optimale tidspunkt for sådanne drastiske foranstaltninger er slutningen af vinteren, så nye skud kan udvikle gennem sommeren. Det følgende år, igen i slutningen af vinteren, beskære flere stærke skud lige over en knop til at fremme forgrening. Skær resten af skuddene i jordhøjde.

Gradvis beskæring for store lilla buske

Gamle lilla buske, der er vokset alt for store kan være forynget over en tre-årig periode. Det første år, skåret en tredjedel af stilke til jordoverfladen i slutningen af vinteren. På samme tid det følgende år, fjerne halvdelen af de gamle stængler og beskære et par af de nye skud. Et år senere, fjerne resten af den gamle træ og tynde ud den nye vækst, forlader kun stærk, tilstrækkelig godt fordelte stængler. Undervejs beskæring vil lilla fortsætte med at producere blomster på de gamle stængler. De nye stængler vil begynde at blomstre tre år efter de vises.

Fortsatte pleje for forynget syrener

Befrugte din forynget lilla ved at tilføje et lag kompost eller komposteret gødning. Når planten blomstrer hvert år, fjerne enhver uproduktiv eller uattraktive stængler og tynd andre for at tillade luft at cirkulere blandt grenene. Du kan også fjerne spidsen af enhver sund skud, der bliver alt for længe. Ved at skære spidsen tilbage for at efterlade en enkelt skyde eller skære lige over krydset af to side skud, kan du lokke din lilla i en tiltalende form.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com