Hvad betyder det betyder når kartoffel planter tænder gul?

August 12

Hvad betyder det betyder når kartoffel planter tænder gul?

Kartoflerne er nemme at dyrke, der kræver en veldrænet og rede seng og endda fugt. Det er bedst at bruge læggekartofler, da de er certificeret og er blevet avlet med modstand mod kartoffelskimmel og andre sygdomme. Store-købte kartofler kan bruges, men den vækst vane og udbyttet er variabel og sygdom er mulig. Kartofler er stængelknolde hvilket betyder, at de har vækst noder eller øjne, som planten vil spire. Kartofler er klar til høst efter vin døde tilbage.

Forberede knoldene

Læggekartoflerne kan være spiret, før de går ned i jorden. Dette er en god idé i områder med en kort vækstsæson. Kartofler er generelt plantet i marts eller begyndelsen af April, men nogle zoner kan stadig forvente skadelige fryser. Spirende kartofler kaldes chitting. Det kræver blot kartofler skal placeres i et mørkt sted, indtil øjnene danner vækst. De større knolde kan skæres før chitting. Hvert stykke af kartoffel bør have tre øjne. Mindre læggekartofler skal ikke skæres.

Forberede Bed

En rorpind er nyttige, når du forbereder en kartoffel seng. Du har brug at dyrke jorden til en dybde af 8 til 12 inches. Indarbejde blade strøelse, kompost eller andre organiske ændringsforslag. Du bør tjekke dræning for at forhindre, at knoldene rådner i jorden. Grave en lille grøft i mindst 6 inches dyb og fylde den med vand. Vent en time for at se, hvis det har drænet. Hvis det ikke har det, tilføje 2 inches af sand eller andre grus til jorden når du indtil det. Gulfarvning planter er en naturlig forekomst i slutningen af sæsonen, men det kan være et symptom på klamme jord og alt for våde rødder.

Plantning

Kartofler er plantet i skyttegravene. Du kan bare grave lavvandet 3 1/2 til 4 1/2 tommer skyttegrave og plante stykker dækket med 1-2 inches af jord. En anden metode øger udbyttet ved at tilskynde de underjordiske stængler, der bærer kartofler skal ganges. Det, der kaldes hilling. Du starter med en dybere grøft op til 8 inches under jorden overflade og dække knolde med en tomme af jord. Som planten kommer ud af jorden, dække med et lag af jord. Gentag processen indtil skyttegrav er fyldt og lad planten fortsat at vokse udenfor jorden. Plant læggekartoflerne 9 til 12 inches fra hinanden.

Høst tid

Høst tid er angivet med de faldende planter. De vil få steder og drej til gul. Timingen vil afhænge af vifte af kartoffel og klimaet, men er generelt midten til slutningen af sommeren. Bladene krøller og tørt, og kartoffelplanter udtørre og vælter. Dette betyder, at kartoflerne er klar til høst. Bruge en haven fork eller skovl og grave knoldene. Skylle snavs og lade dem tørre inden opbevaring. Gemme dem i lærredssække i et køligt, mørkt område i måneder i temperaturer på 38-42 grader Fahrenheit. Tjek ofte for fordærv som en rådden kartoffel tendens til at sprede forringelsen.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com