Hvad kan jeg gøre, hvis min ærter plante er ved at dø?

August 14

Hvad kan jeg gøre, hvis min ærter plante er ved at dø?

Ærter trives i køligt vejr, men ofte lider som vejret bliver varmere. Disse cool-sæson grøntsager udføre bedst hvis sås tidligt i foråret så snart jorden kan bearbejdes eller i efteråret efter sommeren varme har bestået.

Bioklip

Mulching ærter med græsafklip eller andre økologiske muld bevarer fugt og holder jord kølige. Begynde bioklip tidligt, når ærter er 3 til 4 inches høj, for de bedste resultater. Erstatte barkflis, da det henfalder for at holde jorden dækket og forhindre jord fra opvarmning overdrevent i sommersolen.

Vanding

Ærter foretrækker fugtig jord og visne og dø hurtigt i varmt, tørt vejr. Vand ærter dybt at mætte jord til en dybde af 4 til 6 inches én eller to gange om ugen for at holde jorden fugtig. Uden tilstrækkelig vand, kan ikke ærter trives eller producere frugt.

Jordens pH-værdi

Sure jordbund med en pH-værdi på 6,0 eller nedenfor, hæmmer væksten af ærter, men er svært at ændre når afgrøder er plantet. Kalksten eller træ aske anvendes på jorden før plantning hæver pH, men begge tage tid til at arbejde. Ændre jorden efter den anbefalede dosering på beholderen i efteråret til at justere pH for næste års afgrøde.

Gødning

Ærter kræver passende gødning til at producere rigelige løv og bælg. Mangel på gødning kan blive udstillet ved langsom og hæmmet vækst og gulfarvning bladene. Side-dressing ærter med 10-10-10 gødning når de er 4 til 6 inches høj giver dem et boost af næringsstoffer og ofte producerer hurtige vækst.

Ukrudt

At holde ært patch gratis af konkurrerende ukrudt tilskynder frodige vækst og reducerer risikoen for sygdom. Uregerlige ukrudt konkurrerer om vand og næringsstoffer og kan hæmme ært vækst. At fjerne ukrudt jævnligt forbedrer væksten af ærter, men skal sørges for ikke at forstyrre rødderne af din ærter når dyrke. Skær store ukrudt i jordhøjde at forhindre forstyrre ært planterødder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com