Rue planter & japanske biller

August 21

Rue planter & japanske biller

For århundreder, Ruta graveolens eller fælles rue, har været kendt for sin stærke lugt. Denne semi-stedsegrønne busk, hjemmehørende i det sydlige Europa, troede i middelalderen til at frastøde hekse, ifølge Botanical.com. I dag, ved vi, at rue er i stand til at afvise japanske biller, holde disse destruktive insekter væk fra sarte planter. Ved at følge et par vigtige praksis, kan du udnytte denne kraftfulde urt og sætte den på arbejde i din have.

Rue identifikation

Rue er en sol-elskende, tørke-tolerante stedsegrøn busk, der kan vokse til at være to fod høje. Dens lille, blågrønne blade er formet oval eller teardrop og afgiver en meget bitter duft. Rue blomstrer om sommeren strækker sig ind i efteråret, med gule blomster på høje stængler. Det er en hårdfør plante, der vil vokse i en række betingelser, tolererer temperaturer så lave som -5 Fahrenheit (-20.5 Celsius).

Japanske biller

Japanske biller er små--ca 1/2 tommer lange--med en metallisk grøn krop og kobber-farvede vinger. De ses oftest i sommeren og kan findes på blade, frugt eller stilke, hvor de æder alt på deres vej. "Skeletteret" bladene er ofte et tegn på japansk beetle angreb.

Historie af Rue

Rue planter har været meget anvendt som medicin til at behandle sådanne varieret lidelser som fordøjelsesbesvær, hysteri, gigt, søvnløshed og menstruationssmerter, ifølge FlowerSociety.org. Men planten kan være giftige ved indtagelse, og rørende blade eller frø kan forårsage hudirritation svarende til gift vedbend. Det har også længe været anvendt som en afvisende for insekter, herunder japansk beetle.

Historien om den japanske Beetle

Ifølge det amerikanske Department of Agriculture, japansk beetle eller Popillia japonica Newman, blev først set i USA i 1916. Uden naturlige rovdyr til at kontrollere bug's vækst, japansk beetle befolkningen hurtigt voksede og spredt over hele USA. I dag, kalder USDA japansk beetle "den mest udbredte græs-græs skadedyr i USA."

Havearbejde med Rue

Rue er er ikke en egnet følgesvend anlæg til alt i haven. Især er rue ikke velegnet til udplantning i nærheden agurker, basilikum, kål eller salvie. Det anbefales til brug omkring hindbær, roser, jordbær, figner og lavendel. Det kan også dyrkes som en grænse, skaber en barriere af mulige omkring en have eller bed at holde japanske biller i skak.

Advarsler

Rue bør ikke håndteres af gravide kvinder, som det har været overvejet i stand til at fremkalde abort. Rue kan også være et brækmiddel, forårsager opkastninger. Kontakt med rue blade, kan især hvis knust, medføre hudreaktioner spænder fra en mild, kløende udslæt til øget lysfølsomhed og forårsager smertefulde blærer eller brænde-lignende læsioner når de udsættes for sollys.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com